Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2022. Január 27. 11:18, csütörtök | Helyi

Keresztféléves felvételi: 262 hallgató kezdi meg tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen

Keresztféléves felvételi: 262 hallgató kezdi meg tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételieljárás ponthatárait. Győrben 262 hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a Széchenyi István Egyetemen.

Műszaki képzési területen az intézmény megőrizte országosan is kiemelkedő szerepét. Az elsőéveseket a minőségi képzések mellett európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja Győrben és Mosonmagyaróváron.

A felvételizők körében a karok közül a már hagyományosan a ranglisták élén szereplő Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, valamint a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar bizonyult a legnépszerűbbeknek, ezek képzésein összességében csaknem 150-en kezdhetik meg tanulmányaikat februártól.

Slágerszakok tekintetében a toplistát a járműmérnöki, illetve a vezetés és szervezés mesterszakok vezetik, s szorosan mögöttük következnek a villamosmérnöki, a közlekedésmérnöki, illetve a gépészmérnöki mesterszakok.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 10:16, szombat | Helyi

Még ma is várható csillaghullás

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

2022. Augusztus 13. 08:16, szombat | Helyi

Másodszor is Hídpiknik

Immár második alkalommal rendezik meg a Rábca partjánál található vadregényes helyszínen a Pinnyédi Hídpikniket augusztus 20-án.

2022. Augusztus 13. 05:17, szombat | Helyi

Lesz piac, de nem mindig ott és akkor

Augusztusban a városi rendezvények miatt többször költözik a Dunakapu téri piac

2022. Augusztus 12. 15:16, péntek | Helyi

Működni fog a kémia

Legalábbis ami a szúnyog-ember kapcsolatot illeti. Folytatódik ugyanis a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén, mégpedig augusztus 12-én, pénteken.