Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 30. 10:15, hétfő | Helyi

Keresztféléves felvételi – Több, mint 200 diákot vettek fel a győri egyetemre

Keresztféléves felvételi – Több, mint 200 diákot vettek fel a győri egyetemre

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárait, melyek értelmében több mint kétszáz hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a győri Széchenyi István Egyetemen.

A technológiai képzési területeken az intézmény vonzereje továbbra is kiemelkedő. Az elsőéveseket a minőségi oktatás mellett európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja.

Az idei keresztféléves felvételi eljárás során a ponthatárok az egyes jelentkezési helyeken az elért felvételi összpontszámok alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével alakultak ki. A Széchenyi István Egyetemen így összesen 225 új hallgatót köszönthetnek, akik túlnyomó többsége mesterszakos felvételi sikerről kapott értesítést.

A fiatalok körében a karok közül a már hagyományosan a ranglisták élén szereplő Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, valamint az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar bizonyult a legnépszerűbbnek. Ezek képzésein összességében több mint 190-en kezdhetik meg tanulmányaikat februártól. A slágerszakok tekintetében a toplistát a vezetés és szervezés, valamint az ellátásilánc-menedzsment mesterszakok vezetik, majd szorosan mögöttük következnek a gépészmérnöki, a járműmérnöki, a műszaki menedzser, a közlekedésmérnöki, a villamosmérnöki és az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakok, valamint a gazdálkodási és menedzsment alapszak.

„KIVÁLÓ EREDMÉNY, HOGY EGYETEMÜNK EGYIK LEGRÉGEBBI MÚLTRA VISSZATEKINTŐ KARA, AZ ÉPÍTÉSZ-, ÉPÍTŐ- ÉS KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI KAR TÖRETLEN NÉPSZERŰSÉGNEK ÖRVEND A FELVÉTELIZŐK KÖRÉBEN. IDE A KERESZTFÉLÉVES FELVÉTELI ELJÁRÁS SORÁN 30 SZÁZALÉKKAL TÖBB HALLGATÓT VEHETÜNK FEL, MINT TAVALY ILYENKOR. A TECHNOLÓGIAI KÉPZÉSI TERÜLETEKEN INTÉZMÉNYÜNK VONZEREJE TOVÁBBRA IS KIEMELKEDŐ, DE AGRÁR- ÉS HUMÁN KÉPZÉSEINK IS KERESETTEK” – ÖSSZEGZETT DR. ZSENI ANIKÓ, AZ EGYETEM OKTATÁSI REKTORHELYETTESE.

Dr. Kovács Zsolt kancellár ehhez hozzátette: a győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is jelen lévő Széchenyi-egyetem Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye. A hallgatókat a minőségi képzések mellett európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja. A felvételizők valódi nemzetközi környezetbe érkeznek, ahol a hallgatói közösséget már 70 ország fiataljai alkotják.

„TAPASZTALATAINK SZERINT A FIATALOK VONZÓNAK TARTJÁK MINŐSÉGI, GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEINKET. NAGY HANGSÚLYT HELYEZÜNK ARRA, HOGY JÓL HASZNOSÍTHATÓ, NAPRAKÉSZ TUDÁST NYÚJTSUNK SZÁMUKRA. A NÁLUNK MEGSZERZETT DIPLOMA RENDKÍVÜL ÉRTÉKES, AMIT MUTAT, HOGY A CÉGEK, INTÉZMÉNYEK KERESIK AZ ITT VÉGZETTEKET, ÉS A LEGTÖBBEN MÉG EGYETEMI ÉVEIK ALATT VAGY RÖGTÖN OKLEVELÜK ÁTVÉTELÉT KÖVETŐEN A SZAKMÁJUKBAN TALÁLNAK JÓL FIZETŐ MUNKAHELYET” – MUTATOTT RÁ DR. KOVÁCS ZSOLT, AZ EGYETEM KANCELLÁRJA.

Címkék: egyetem, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense