Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2010. Június 22. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Keserű küzdelem: több házat is letarolt a vihar

Keserű küzdelem: több házat is letarolt a vihar

Több ház is összedőlt keddre a hétfői esőzések miatt Tolnában. A megyében folyamatosan gondokat okoznak az elmúlt egy hónap ár- és belvizei, illetve az esős időjárás. Bátaszéken például lassan emelkedik a környező patakok vízszint

Bátaszéken kedd délelőtt 7 szivattyú bevetésével próbálják eltávolítani a vizet a településről, ennek ellenére a vízszint lassan emelkedik. Bátaszéken az éjszaka a katasztrófavédelem munkatársai 300 férőhelyes befogadóhelyet alakítottak ki, mert az előrejelzések alapján tartani lehetett attól, hogy a közeli patakok elöntik a település nagy részét. Végül ez nem történt meg, de az éjjel két házban is kár esett a víz miatt.


Bonyhádvarasdon szünetel az áramszolgáltatás, mert víz alá került a transzformátorállomás, a helyszínen már dolgoznak az áramszolgáltató munkatársai. Kisvejkén két ház omlott össze, nyolc lakót menekítettek ki. Nagymányokon is összedőlt egy lakóház, egy pedig megrepedt, a két épületből nyolc embernek kellett elköltöznie rokonokhoz. Kisdorogon megsüllyedt egy lakóház, kedd délelőtt még tartott a lakók kimenekítése.


Csikóstőttősön még mindig több tucat ház áll üresen, 28 embernek kellett elköltöznie. Az éjjel átvágták a veszélyesen megemelkedett vízszintű Hábi-csatorna gátját két helyen, hogy a vizet a földekre vezessék. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a vízszint továbbra is emelkedik, a településre 6000 homokzsákot szállítottak, amiket egyelőre nem használtak fel, de felkészültek a védekezésre.

Ezeken kívül Simontornyán, Tamásiban, Pincehelyen, Aparhanton, Bátaapátin, Kismányokon, Kakasdon és Szekszárdon zajlanak különböző típusú védekezési, elhárítási és takarítási munkák. Bonyhádon normalizálódott a helyzet a megyei katasztrófavédelem szerint.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben