Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Június 13. 12:57, szerda | Belföld
Forrás: mti

Két bélyegújdonságot bocsát forgalomba a Magyar Posta

Két bélyegújdonságot bocsát forgalomba a Magyar Posta

Két bélyegújdonságot bocsát forgalomba a Magyar Posta: az egyik a rozgonyi csata 700. évfordulójának tiszteletére jelenik meg, a másik a 2012-es év madaráról, az egerészölyvről emlékezik meg.

A rozgonyi csata 700. évfordulójára készült bélyeg Károly Róbert országegyesítő háborúja legjelentősebb csatájának állít emléket - adta hírül az intézmény.

Az ünnepi bélyeget a csata 700. évfordulójának napján, június 15-én hozza forgalomba a posta 370 forintos névértéken. A bélyegképen a Képes Krónikában szereplő csataábrázolás látható. A reprezentatív alkalmi bélyeg Baticz Barnabás tervei szerint 300 ezer példányban készült az Állami Nyomdában.

A másik, szintén június 15-én forgalomba kerülő bélyegblokk az idei év madarát, az egerészölyvet ábrázolja. A bélyegblokk a Magyarország jellegzetes állatvilágát bemutató sorozat új darabja. A bélyeg Székely Kálmán grafikusművész tervei szerint, 80 ezer példányban készült az Állami Nyomdában. A keretrajzon szereplő grafikai kompozíció a vadászó egerészölyv jellegzetes mozdulatait követi.

A blokkhoz tartozó, május 4-én kibocsátott bélyegsorozat címletein a névértékek sorrendjében a parlagi sas, a rétisas, a kék vércse és a kerecsensólyom szerepel.

Az egerészölyv Európa és Ázsia sík- és hegyvidéken szép számban előforduló gyakori ragadozó. A januárban végrehajtott madárszámlálás eredménye alapján 5183 egerészölyv telelt Magyarországon. A védett madár eszmei értéke 10 000 forint.

Címkék: bélyeg, Magyar Posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.