Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Január 09. 08:44, csütörtök | Belföld

Két budapesti luxusszállodát is eladtak

Két budapesti luxusszállodát is eladtak

A Värde Partners befektetési cég eladta nyolc luxusszállodáját a Covivo francia ingatlantársaságnak. A csomagban van a budapesti New York Palace Hotel és a New York Residence is.

Az észak-amerikai Värde Partners portfóliójában a Commercial Property Executive beszámolója szerint a budapesti New York Palace és a New York Residence mellett olyan, többnyire ötcsillagos hotelek vannak, mint a római Palazzo Naiadi, a nizzai Plaza Nice, a IV. Károly Hotel Prágában, a Palazzo Gaddi Firenzében valamint a Hotel Del Dogi és a Hotel Bellini Velencében – vette észre a hvg.hu.

A Värde 2016-ban vásárolta meg a Boscolo adósságát, majd az ingatlanoknak is 100 százalékos tulajdonosa lett.

A nyolc luxusszálloda eladásával egyidőben a Covivo megvette a 120 szobás dublini Hilton Hotelt is.

A nyolc luxushotel eladása a várakozások szerint 2020 első felében lezárul, és az új francia tulajdonos a szállodákat NH Collection, NH Hotels vagy Anantara Hotel & Resort márkanév alatt fogja működtetni. Eddig mind a nyolc szálloda a The Dedica Anthology márka alá tartozott.

A most eladott hotelek pénzügyi nehézségekkel küzdöttek, és bizonytalan volt a jövőjük– mondta Francisco Milone, a Värde Partners európai vezetője. Szavai szerint a cég komoly lépéseket tett azért, hogy a szállodák visszanyerjék a stabilitásukat és megtalálják a helyüket a gyorsan változó piacon, amelynek meg kell felelnie az Y generáció igényeinek.

Hivatalosan meg nem erősített, de jól értesült információnk szerint a két budapesti szállodát jelenleg ugyanaz az olasz – a Boscolóból alakult – cég üzemelteti, amelyiket a kanadai tulajdonos bízott meg.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során