Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Június 22. 12:57, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két ember halálát okozta a száguldozó férfi

Két ember halálát okozta a száguldozó férfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavalyelőtt két ember halálát okozta száguldozásával

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy fiatal férfi ellen, aki gépkocsijával a megengedett sebességet túllépve okozott két ember halálával és három ember súlyos sérülésével járó balesetet 2021 májusában - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi 2021. május 5-én a kora esti órákban Tápióbicske felől Nagykáta irányába tartott a 3115-es úton, gépkocsijában ült egy fiatal lány és három fiatal férfi is. A vádlott a nedves burkolatú úton a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 116 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba. A gépkocsi frontálisan összeütközött egy vele szemben szabályosan haladó személyautóval, amelyben a járművet vezető idős nő mellett egy fiatal férfi is utazott.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr gépkocsija árokba sodródott és fának ütközött, míg a balesetet okozó férfi járműve az úttesten keresztbefordult.

A mentők a fiatal nőt és a vétlen járművet vezető idős nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de a szakszerű kórházi ellátás ellenére néhány nappal később mindketten életüket vesztették. A vétlen jármű utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett, a balesetet okozó férfi és két utasa súlyosan, negyedik utasa könnyebben megsérült tudatták.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat - olvasható a főügyészség közleményében.

Fotó: Ügyészség

Címkék: baleset, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

2023. December 10. 07:54, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 10. 07:50, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: hetvenenezer milliárdos kérdés Ukrajna EU-csatlakozása

Ukrajna európai uniós csatlakozása egy \"hetvenezer milliárd forintos kérdés\", amelyről példátlan gyorsasággal és kellő tájékoztatás nélkül döntenének Brüsszelben