Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. December 16. 17:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Két embercsempész ült a Mórahalmon balesetet szenvedő egyterűben

Két embercsempész ült a Mórahalmon balesetet szenvedő egyterűben

Két embercsempész ült abban az autóban, amely hétfőn éjszaka szenvedett balesetet Mórahalomnál, egyikük életét vesztette - tájékoztatta csütörtökön a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a rendőrség a december 13-án éjfél előtt Mórahalmon történt baleset áldozatainak azonosítása során megállapította, hogy az egyik elhunyt egy szerb férfi.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a két csempész Ásotthalom közelében vette fel a határsértőket, majd Szeged irányába indultak velük. A járművet a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az a szerb állampolgár vezette, aki a balesetben a helyszínen meghalt. Rajta kívül hat illegális migráns vesztette életét. Társa és három határsértő megsérült - tudatta a százados.

A rendőrök az életben maradt szerb férfit elfogták, előállították és őrizetbe vették. Az ügyészségen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezik letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba