Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Május 15. 08:15, vasárnap | Helyi

Két hét alatt borul virágba Győr

Két hét alatt borul virágba Győr

Megkezdődött az egynyári virágok kiültetése Győrben: idén is két hét alatt mintegy 100 ezer palánta kerül az ágyásokba.

Az előkészítő munkák részeként a Győr-Szol dolgozói a tavaly ősszel elültetett, mostanra a díszítőértékét veszített kétnyári növények, illetve tulipán, jácint és nárcisz növények hagymáit április végén-május elején kiszedték a földből, majd megtörtént a virágágyak tápanyag-utánpótlása és a gépi talajmegmunkálás, rotálás, közölte az önkormányzat.

A Mártírok út melletti virágágyás azért is különleges, mert a mögötte lévő molinón a város logója látható, ezt egészíti az ágyásban kialakított szívforma, benne a Győr felirattal.

Két hét alatt összesen több mint 100 ezer egynyári palántát ültet el a Győr-Szol Zrt. a város közterületein. A munkában résztvevő mintegy húsz dolgozó egy nap alatt átlagosan 14 ezer tő növényt helyez ki előre meghatározott terv és rajzok szerint az ágyásokba. Virágba borul a többi közt a Honvéd liget, az Eötvös és a Bisinger park, a Batthyány tér, a Kálóczy tér, a Radó sziget és a Káptalandomb.

A városi élet viszontagságait jól tűrő papagájfüvet, begóniát, kakastaréjt, díszcsalánt, kúpvirágot, hamvaskát, illetve bársonyvirágot is ültetnek majd a szakemberek, akik a növények rendszeres gondozásáról és öntözéséről is gondoskodnak majd.

A közlemény szerint rövidesen a belvárosi utcákat és tereket szintén feldíszítik virágoszlopokkal, virágládákkal és egyéb dekorációs elemekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 10:13, kedd | Helyi

Megszűnt az osztrák családi pótlék indexálása!

Ausztria nem fizethet kevesebb szociális ellátást a migráns munkavállalóknak július 1-től!

2022. Július 05. 09:16, kedd | Helyi

Nem akart kórházba menni, megharapta a mentőautó sofőrjét

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

2022. Július 05. 08:15, kedd | Helyi

Győrben ad koncertet a holland Cappella Pratensis

A régizenei énekegyüttes július 8-án a győri Szent Ignác Bencés Templomban ad koncertet, amelynek témája Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.

2022. Július 04. 15:36, hétfő | Helyi

Újra a gyermekeké volt Győr

Két év kényszerű kihagyás után ismét a gyermekektől volt hangos Győr belvárosa a hétvégén.