Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 15. 08:15, vasárnap | Helyi

Két hét alatt borul virágba Győr

Két hét alatt borul virágba Győr

Megkezdődött az egynyári virágok kiültetése Győrben: idén is két hét alatt mintegy 100 ezer palánta kerül az ágyásokba.

Az előkészítő munkák részeként a Győr-Szol dolgozói a tavaly ősszel elültetett, mostanra a díszítőértékét veszített kétnyári növények, illetve tulipán, jácint és nárcisz növények hagymáit április végén-május elején kiszedték a földből, majd megtörtént a virágágyak tápanyag-utánpótlása és a gépi talajmegmunkálás, rotálás, közölte az önkormányzat.

A Mártírok út melletti virágágyás azért is különleges, mert a mögötte lévő molinón a város logója látható, ezt egészíti az ágyásban kialakított szívforma, benne a Győr felirattal.

Két hét alatt összesen több mint 100 ezer egynyári palántát ültet el a Győr-Szol Zrt. a város közterületein. A munkában résztvevő mintegy húsz dolgozó egy nap alatt átlagosan 14 ezer tő növényt helyez ki előre meghatározott terv és rajzok szerint az ágyásokba. Virágba borul a többi közt a Honvéd liget, az Eötvös és a Bisinger park, a Batthyány tér, a Kálóczy tér, a Radó sziget és a Káptalandomb.

A városi élet viszontagságait jól tűrő papagájfüvet, begóniát, kakastaréjt, díszcsalánt, kúpvirágot, hamvaskát, illetve bársonyvirágot is ültetnek majd a szakemberek, akik a növények rendszeres gondozásáról és öntözéséről is gondoskodnak majd.

A közlemény szerint rövidesen a belvárosi utcákat és tereket szintén feldíszítik virágoszlopokkal, virágládákkal és egyéb dekorációs elemekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense