Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2012. Január 26. 07:50, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Két irodaház omlott össze Rio belvárosában

Két irodaház omlott össze Rio belvárosában

Összeomlott két nagy irodaépület Rio de Janeiro belvárosában szerda este, s ennek következtében négy ember megsebesült. Azt nem tudni, hogy hány ember rekedt a romok alatt.

A GloboNews televízió a polgári védelemre hivatkozva azt közölte, hogy legalább tizenegy ember meghalt vagy megsebesült. Ezt az információt hivatalosan nem erősítette meg egyetlen hatóság sem.

Helyi idő szerint szerda este háromnegyed kilenckor dőlt romba egy húszemeletes irodaház. A mellette álló két épület súlyosan megrongálódott, s az egyik, egy tízemeletes irodaház később össze is dőlt. A környéket mindenhol törmelék borítja és hatalmas por- és füstfelhő borította be az belvárosi negyedet.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy erős robbanást hallottak mielőtt az első épület összeomlott. Eduardo Paes, a város polgármestere viszont azt mondta, hogy szerkezeti problémák miatt dőlt össze a ház. „Nem ismerjük az okot, de elképzelhető, hogy nem robbanás történt. Valószínűleg az épületek szerkezetével volt probléma" - mondta Paes.

Néhány hónappal ezelőtt gázszivárgás miatt robbanás történt egy belvárosi étteremben, s emiatt három ember meghalt.

Az összeomlott épületek Rio forgalmas óvárosában, a Treze de Maio utcában álltak, a Cinelandia téren található városi színház közelében. Nem messze innen található a Petrobras olajipari vállalat és a fejlesztési bank székháza is. Napközben nagyon nagy a forgalom a környéken, de az esti órákban kiürülnek az utcák. A rendőrség leállította a közlekedést a térségben, és a közeli metróállomásokat is lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.