Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2020. Március 10. 06:53, kedd | Külföld

Két nap után húztak ki az összeomlott karanténhotel romjai alól egy anyát és kisfiát

Két nap után húztak ki az összeomlott karanténhotel romjai alól egy anyát és kisfiát

Ötvenkét óra elteltével mentettek ki egy anyát és tízéves kisfiát a délkelet-kínai Fucsien tartományban szombat este összeomlott, karanténnak használt szálloda romjai alól.

A kisfiú és édesanyja tartózkodási helyét hétfőn éjjel sikerült meghatározni, és további három órányi kemény munkával sikerült őket kiszabadítani.

A szerencsétlenség halálos áldozatainak száma keddre 18-ra emelkedett, az épület által maga alá temetett 71 emberből 12-t továbbra sem találnak. A helyi hatóságok szerint a körülbelül 80 ember tartózkodott a többemeletes épületben, amikor az összeomlott - közülük 58-an voltak karanténba helyezve az új koronavírus okozta járvány miatt -, és a baleset bekövetkezte után kilencen tudtak maguktól kimenekülni.

A baleset okát továbbra is vizsgálják, bár a gyanú szerint a szálloda földszintjén lévő két szupermarket felújítási munkálatai vezethettek az épület összeomlásához. A tulajdonost rendőri felügyelet alá helyezték.

A Hszincsia Express Hotel 2018 júniusában nyílt meg, és összesen 80 vendégszobával rendelkezett. Az új típusú koronavírus-járvány miatt a szállót átmenetileg arra használták, hogy itt különítsék el és tartsák orvosi megfigyelés alatt a járvány sújtotta külföldi térségekből Kínába visszatérőket.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Xinhua/Zeng Demeng

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:54, szerda | Külföld

Az EU tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel segíti az észak-macedóniai és bulgáriai erdőtüzek oltását

Észak-Macedónia és Bulgária kérésére az Európai Unió tagországi felajánlások által tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel segíti az erdőtüzek elleni küzdelmet - közölte az Európai Bizottság kedden.

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.