Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Május 29. 08:15, szerda | Belföld

Két pedagógus vehette át a Megye Szolgálatáért Díjat

Két pedagógus vehette át a Megye Szolgálatáért Díjat

Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központ Díjátadó ünnepségén Németh Zoltán megyei elnök két pedagógusnak a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Közoktatás tagozat díját adományozta.

Az egyik díjat Dr. Gönczöl Lászlóné, nyugalmazott tanár vehette át. Idegennyelv tanárként, szakfelügyelőként, szaktanácsadóként aktívan vett részt a megye közoktatásában. Nyugdíjba vonulása után létrehozta az „Emelj fel emlék!” alapítványt, melynek fő tevékenysége a térség pedagógiai értékeinek kutatása és sajátos pedagógiai szempontok szerinti feldolgozása, az oktatással összefüggő kulturális örökség feltárása és megőrzése. Munkájának legfontosabb eredménye az egykori neves pedagógusok tevekénységét bemutató „Jeles Pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében” című sorozat létrejöttének koordinálása, melynek jubileumi, 10. kötete május 16-án jelent meg. A bemutatott pedagógusok életútja maradandó értékeket hagyományoz ránk, amelyek örök érvényűüzeneteket közvetítenek a mai olvasó, az ifjúság, de elsősorban a 21. századi iskolarendszer és a pedagógusok számára.

Miközben Gönczöl Lászlóné megyénk kulturális örökségének gyarapításán munkálkodott, saját élete is példaértékűvé vált. Az örökké tevékeny ember, a fáradhatatlan alkotó szellem, a lámpásként utat mutató jelenkori tanító példájává, akit nem béklyóz a szépkor, hanem képes közösséget teremteni.

A Megye Szolgálatáért Díj másik kitüntetettje Szivósné Vásárhelyi Zsuzsanna, középiskolai tanár, megyei szaktanácsadó. Magyar-angol szakos tanár, intézményvezető-helyettes, megyei vezető szaktanácsadó. Kiváló szakmai alaptudását folyamatosan és rendszeresen bővítette a legkorszerűbb szaktudományi és metodikai ismeretekkel. Ötletes, változatos, nevelési-oktatási módszereket alkalmazó, a korszerűmódszertani eljárásokat szívesen kipróbáló, tudásmegosztó pedagógus. Magas színvonalú pedagógiai intelligenciával merészen, ugyanakkor céltudatosan nevel, oktat. Széleskörű ismereteire az országos tantervek írásában, adaptálásában, a NAT átalakításában, az országos felvételi vizsga kidolgozásában a közoktatás irányítói is támaszkodtak. Gazdag nevelési-oktatási tapasztalatai tették hiteles megyei szaktanácsadóvá, majd kiérdemelte a szaktanácsadók elismerését és a megyei magyar szaktanácsadói csoportot irányító vezető szaktanácsadói feladatokat is ellátta.

Mindezeken kívül számos iskolai és iskolán kívüli társadalmi tevékenységet végzett, végez. A Szép Magyar Beszéd és az Édesanyanyelvünk verseny egyik országos szervezője, ezeken a megmérettetéseken tanulói közel 20 érmet nyertek, emellett kiemelkedő eredményeket értek el az OKTV különböző versenyein is. Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, igényesség és a közösségért érzett felelősség.

Forrás: gyorplusz.hu

Főkép: Illusztráció - gyorikonyvtar.hu

Kép: sopronmedia.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: