Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 05. 10:00, csütörtök | Helyi

Két új túraútvonal Pannonhalma környékén

Két új túraútvonal Pannonhalma környékén

Győr közelében az egyik legszebb kiránduló hely a Pannonhalmát övező csodás táj. Bármennyire hívogat ide a természet, eddig túraútvonal kevés volt itt.

Ezt a hiánypótló feladatot Ress Anita, a helyi TourInform iroda vezetője a Kisalföldi Erdőgazdasági Zrt. kerületvezető erdészével, Sipák Norberttel közösen vállalta.

A szakemberek a 12. században már létező Illak erdőben két, 10-15 km hosszú túraösvényt jelöltek ki a napokban.

Legendák útján

"Az önkormányzattal az első csoportos pannonhalmi gyalogtúrát 2015 áprilisban szerveztük. Felemás érzéseim voltak, megfordult a fejemben, hogy érdektelenségbe fullad az egész. Meglepetésre végül a rossz időjárás mentett meg bennünket. Több mint százan érkeztek az első kirándulásra. Ha nem szemerkélt volna az eső, valószínűleg még többen lettünk volna. Ezt követően regisztrációt kértünk minden túrára, mivel száz fő felett több szempontból sem ideális a természetet járni" - kezdte Ress Anita.

A pannonhalmi gyalogtúrákat negyedévente hirdetik meg és mindig más tematika alapján állítják össze az útvonalakat. Volt már kifejezetten borbarátoknak összeállított "Hosszúlépés", helyi nevezetességekre fókuszáló "Legendák útja", és "Hidegvérű kalandozások" is. "Utóbbi kiránduláson bemutattuk, hogy a hüllőktől nem kell félni és nem szabad bántani ezeket az állatokat sem. Jó volt látni, hogy a gyerekek megszerették a kis agámát" - mondta Ress Anita.

Mozogjanak a természetben

A most kijelölt pannonhalmi túrautak a város főteréről indulnak, itt a TourInform irodában ingyen lehet térképet kérni a két ösvényről. A kék és a piros út is érinti Pannonhalma két természeti szépségét, a Gesztenyés Horgot és az Illak erdőt. Értelemszerűen kék és piros nyilakkal ellátott A6-os méretű táblák mutatják az ösvényeket. A4-es méretű táblák pedig 34 látnivalót jeleznek, köztük a Boldog Mór kilátót, az Imre-herceg hegyet, a Boszorkánydombot vagy a Koldusfordulót.

Jön a "Hosszúlépés"

A nagy sikerre való tekintettel október 21-én ismételnek először korábbi túrát, a "Hosszúlépést". A borbarátok kirándulása október 21-én szombaton 10 órakor kezdődik. Kutyát pórázzal lehet vinni a túrára. Regisztráció: 96/960-072, pannonhalma@tourinform.hu.

Forrás: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.