Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 21. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Két csapatot is versenyeztetne a bajnokságban a Győri Audi ETO KC

Két csapatot is versenyeztetne a bajnokságban a Győri Audi ETO KC

Új terveket szőnek a Rába-partján, a női kézilabda-bajnokságban címvédő Győr háza táján: a klub két együttest is szeretne versenyeztetni a jövőben. A "kistestvérben" azok a játékosok jutnának szerephez és szerezhetnének r

A Győri Audi ETO KC az utóbbi években kibérelte magának a női kézilabda-bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmeinek első helyét. Pálingeréknek nincs igazi vetélytársuk Magyarországon, az idei szezonban is pontveszteség nélkül, százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát.

A fő cél természetesen már hosszú ideje a Bajnokok Ligája megnyeresése: ehhez legközelebb 2009-ben állt az együttes, ám a döntőben a Viborg kifogott a győrieken. Mivel az ismételt bravúrhoz nemzetközi szinten is jegyzett klasszisok kellenek, a fiatal magyar játékosok sokszor nem jutnak szóhoz a mérkőzéseken.

"14-16 fős keretünkbe az idegenlégiósokon kívül utánpótlás-bázisunkra alapozva szeretnénk új játékosokat beépíteni - mondta a Kisalföldnek Konkoly Csaba, a győriek szakvezetője. Éppen ezért egy másik NB 1-es csapat felépítését célozzuk meg, ahol a fiatalok edződni tudnának, hogy kellő rutinnal rendelkezve később nemzetközi szinten is megállják a helyüket."

Konkoly Csaba hozzátette, hogy ennek két feltétele is van: a jelenlegi győri ifistákból álló NB1/B-ben szereplő csapatnak meg kell nyernie a bajnokságot, míg az anyagi keret előteremtésén a klub menedzsmentje már dolgozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.