Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 26. 07:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Két hete nyitott meg - négy nap alatt több milliós veszteség

Két hete nyitott meg - négy nap alatt több milliós veszteség

Két hete nyitott meg újra, de alig négy nap alatt több millió forintos veszteség érte a sármelléki repülőteret az izlandi hamufelhő következtében elrendelt légtérzár miatt.

Gubicza Ágoston, az FB Airport Kft. ügyvezetője a hírTV-nek elmondta: a péntek, szombat, vasárnap, hétfői lezárás 80 kisgép kiesését jelentette. „6 darab menetrend szerinti, illetve Cargo-járat elvesztését számoltuk és az ehhez kapcsolódó üzemanyag- és egyéb árbevételt. Ez a repülőtérnek megközelítőleg 5 millió forintos veszteséget okozott" - tette hozzá.


Az elmaradt járatok miatt a Balaton-parti szállodák is bevételkiesést könyvelhettek el. A hévízi hotelekben a 600 lemondott vendégéjszaka csaknem 10 millió forintos veszteséget okozott. A Hamburgból, Frankfurtból és Düsseldorfból várt gépek a tervek szerint legkésőbb ezen a hétvégén érkeznek a sármelléki repülőtérre.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket