Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. Augusztus 19. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Két vereség után legyőztük a görögöket

Két vereség után legyőztük a görögöket

A magyar női vízilabda-válogatott két elveszített mérkőzés után a harmadik csoportmeccsét megnyerte: a mieink a görögöket verték meg 13–11-re az Új-Zélandon zajló világkupa A-csoportjában – adta hírül a nemzeti csapat hivatalos ho

A mienk a Kanada és Kína ellen elveszített első két mérkőzés után javításra készültek a görögök ellen, ám ennek ellenére nem sikerült jól kezdeni a mérkőzést, és az első negyedben az ellenfél 4-2-es vezetéshez jutott.

A második játékrészben így az egyenlítés volt a cél, ami össze is jött: a nagyszünetre 6-6-os állásnál mehettek a csapatok.

A harmadik negyedben aztán átvették az irányítást a mieink, és sikerült háromgólos előnyhöz jutni, amelyből kettőt meg is tartott Petrovics Mátyás csapata, így megnyerte a mérkőzést.

„Azért sikerült győznünk, mert valamivel kevesebb hibával játszottunk, bár ezúttal is akadtak problémák: előfordult, hogy pontatlanul védekeztünk és hagytunk ki büntetőt is, ezért is lett ilyen szoros a végeredmény. Öt- vagy hatgólos győzelem volt ebben a meccsben, mert bár azt tettük, ami elterveztünk, mi minden hibánkat megbüntette a görög együttes" - mondta Ptrovics Mátyás szövetségi kapitány a válogatott hivatalos honlapjának.

„A harmadik negyedben vettük át a vezetést, de az ellenfél negyedik játékrészben is felállt négygólos hátrányból. Sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatunkban, és külön kiemelném Poszkoli Rita és Bujka Barbara játékát, akik most játszottak a legjobban. A találkozó előtt megbeszéltük, hogy az elején nagyon odafigyelünk, hogy ne kelljen rohanni az eredmény után, de ez nem jött össze. Nem örülhetünk felhőtlenül, de tanulnunk kell a hibákból" - tette hozzá a szakember.

A magyar válogatott következő ellenfele még nem ismert, mivel a többi csoportmeccset még nem fejezték be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.