Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Szeptember 07. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Kétmilliárdot tapsoltak el a tanácsadásra a vízműnél?

Kétmilliárdot tapsoltak el a tanácsadásra a vízműnél?

2 milliárd forintot költött tanácsadói szerződésekre a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) korábbi vezetése – a feljelentő ügyvéd szerint. A vállalat átvilágítását már megkezdték a könyvvizsgálók. A társaságnál több száz mi

 
Csaknem egy tucat könyvvizsgáló, közbeszerzési szakember és jogász kezdett dolgozni a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. siófoki központjában. Az átvilágítók évekre visszamenőleg ellenőrzik a cég összes szerződését és beruházási iratait.


- Egyrészt tanácsadói szerződéseket vizsgálunk, másrészt olyan projekteket, amelyeknek a bevezetése kevésbé indokoltnak tűnik - mondta el Winkler Tamás. Ezeknek a külön-külön értéke több 10 millió forintot tesz ki, együttesen meghaladják a 300 millió forintot - tette hozzá a cég vezérigazgatója.


Az átvilágítók várhatóan három-négy hét alatt végeznek a munkával, gyanús szerződések esetén minden érintettet személyesen is megkeresnek.


A DRV-nél a korábbi több tízmilliós prémium- és végkielégítés-kifizetések, illetve az indokolatlanul magas alvállalkozói díjak miatt nyomoznak egy ügyvéd feljelentése alapján. A gyanú szerint, a költségeket beépítették a lakossági vízdíjakba.


hírTV
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere