Városlista
2024. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2012. Március 03. 07:54, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Kétvágányúsítás: fejleszt a GySEV a Győr-Sopron-Bécs pályaszakaszon

Kétvágányúsítás: fejleszt a GySEV a Győr-Sopron-Bécs pályaszakaszon

Megkezdődtek a Győr-Sopron-Bécs vasúti pályaszakasz korszerűsítésének, ezen belül kétvágányúvá tételének előkészítési és tervezési munkái az év elején - áll a GYSEV pénteki közleményében.

A kétvágányúsításra azért van szükség, mert a Győr-Sopron vasútvonalon közlekedő nagyszámú IC-, gyors- és személyvonat mellett ez a szakasz Magyarország egyik legnagyobb teherforgalmat lebonyolító vasútvonala. Ahhoz, hogy a személy- és teherszállításban tartani lehessen a szolgáltatás minőségét, elengedhetetlen a vasútvonal kapacitásának növelése - írják.

A közlés szerint a korszerű, átépített vasúti pálya kisebb zaj- és rezgésterhelést jelent a vasútvonal környezetében élők számára. Az óránként 160 kilométeres sebességet lehetővé tevő, kétvágányú pálya építését tervezi a GYSEV.

Emellett könnyebb ki- és beszállást lehetővé tevő, magasabb peronokat, biztonságos, liftekkel felszerelt gyalogos-aluljárókat terveznek kiépíteni, a megállókban pedig korszerű - képes és hangos, valós idejű információkat közlő - utastájékoztató rendszert telepítenek majd.

A munka egyik elemeként a következő három hétben felmérést készítenek a soproniak utazási szokásairól, igényeiről - ismerteti a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:12, vasárnap | Helyi

Ballagási Kiállítást tartanak Győrben

Leveszik a terhet a ballagók válláról. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megkönnyíti a diákok, a szülők és a pedagógusok dolgát.

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Helyi

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok

A Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál késésekre kell számítani - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán vasárnap reggel.

2024. Szeptember 15. 08:53, vasárnap | Helyi

Megvannak az ötöslottó nyerőszámai

Várható főnyeremény 5,5 milliárd forint.

2024. Szeptember 15. 08:16, vasárnap | Helyi

Győri Balett: Mozgalmas lesz az új évad

Mozgalmas lesz a Győri Balett új évada. Erről a társulat igazgatója beszélt az Oxygen Mediának.