Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Június 01. 14:43, kedd | Sport
Forrás: NSO

Kevesebb gól, újabb chicagói győzelem

Kevesebb gól, újabb chicagói győzelem

A Chicago Blackhawks hazai pályán 2–1-re nyert a Philadelphia Flyers ellen, így már 2–0-ra vezet az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) nagydöntőjében.

Sokkal keményebb volt a védekezése, mint a döntő első meccsén, többször lőtt kapura ellenfelénél, a Philadelphia mégis újra kikapott Chicagóban. Két gól fél perc alatt és nagyszerű kapusteljesítmény, leegyszerűsítve ennyi kellett a Blackhawks második sikeréhez.

A 6-5-ös chicagói sikert hozó első találkozón egyik Philadelphia-játékos sem került a kiállítás sorsára, ám a bekapott hat gól azt mutatta, hogy egy kis keménységre is szükség lenne a fegyelmezettség mellett. Ebben ezúttal nem volt hiba, az első harmad ennek megfelelően nem is a szép játékról és a gólokról szólt.

A gól nélküli első játékrészt követően a második húsz percben is sokáig érintetlenek maradtak a hálók, mígnem fél perc alatt kétszer is bekerült a pakk a kapuba, mindkétszer a vendégekébe. Először Marián Hossa, másodszor pedig Ben Eager volt eredményes, így hiába lőtt többször kapura a Flyers, mégis a hazaiak várhatták kétgólos előnnyel a záró játékrészt.

Ebben még nagyobb fölénybe kerültek a vendégek, de Antti Niemivel nem bírtak. Egyszer ugyan túljártak a 32 védést bemutató finn kapus eszén - Simon Gagne emberelőnyből talált be -, ez azonban kevésnek bizonyult, 2-1-re a Blackhawks nyert, így újabb lépéssel került közelebb ahhoz, hogy 1961 után ismét megnyerje a Stanley-kupát.

A harmadik találkozóra helyi idő szerint szerda este kerül sor a philadelphiai Wachovia Centerben. Ha ott sem nyer a Flyers, akkor bizony elkezdhetik behűteni a pezsgőket Chicagóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.