Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 01. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kevesebbet kérnek több tucat gyógyszerért

Kevesebbet kérnek több tucat gyógyszerért

Több mint hatvan gyógyszer lesz olcsóbb május elsejétől, átlagosan 14 százalékkal. Ezek között van vérnyomáscsökkentő, koleszterinszint-csökkentő, antidepresszáns és prosztata-megnagyobbodás ellen ható készítmény. Az érintett orvo


Az OEP szerint az árcsökkenésben jelentős szerepe van annak, hogy áprilistól árversenyt indítottak el a több hatóanyagot tartalmazó kombinációs készítmények között. A május elsejei árcsökkenés átlagos mértéke 14 százalékos, de több olyan termék is van, amelyért a betegek 30-40 százalékkal fizetnek kevesebbet.

A május elsejei változásokkal együtt az elmúlt egy hónapban háromszor hirdetett ki az OEP árcsökkentést: április elsejétől 600 termék ára változott, akkor összesen átlagosan 230 forinttal csökkent a betegek terhe. Április közepétől újabb 32 termék esetében 30 százalékkal mérséklődtek a betegtérítési díjak, míg május elsejétől átlagosan 400 forinttal csökken 60 termék ára, köztük számos kombinációs készítményé.

Április elsejétől drágult is jónéhány gyógyszer, mert csökkentették a támogatásukat. Akkor több mint 200 kombinált készítmény állami támogatása változott, többnyire csökkent. Emiatt volt olyan készítmény, amely több száz vagy több ezer forinttal is drágult.


Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: