Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Január 27. 11:14, hétfő | Külföld

Kézbesítés helyett 24 levelet hazavitt a postás

Kézbesítés helyett 24 levelet hazavitt a postás

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldemény maradt a Tokióhoz közeli otthonában egy japán postásnak, akit mostanra kirúgtak állásából, és jelenleg nyomozás folyik ellene - írja a BBC hírportálja.

A Kanagavában élő 61 éves férfi - akinek nevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok - azt mondta, hogy túl sok munkával jár a levelek kézbesítése, és nem akarta, hogy alkalmatlanabbnak tűnjön fiatalabb kollégáinál.

A jokohamai postahivatal elnézést kért a történtekért, és megígérte, hogy kikézbesítik az összes küldeményt. A postai részleg, ahol a férfi a kézbesítés vezetőjeként dolgozott, tavaly kezdett gyanakodni egy belső ellenőrzést követően. A férfi elismerte tettét, amelynek nyomán kirúgták.

Később feljelentést is tettek ellene nagyjából ezer hiányzó küldemény miatt, amelynek 2017 februárja és 2019 novembere között veszett nyoma. Jelentések szerint azonban a volt postai alkalmazott 2003 óta raktározta el otthonában a kézbesítetlen küldeményeket.

Amennyiben elítélik, akár három év börtönt és nagyjából 500 ezer jen (1,4 millió forint) pénzbüntetést is kaphat.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoshitaka Nishi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).