Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Május 19. 07:31, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kezd helyreállni a vonatközlekedés a Dunántúlon

Kezd helyreállni a vonatközlekedés a Dunántúlon

Tovább javul a helyzet a dunántúli vonatközlekedésben. Az időjárási viszonyok miatt bevezetett sebességkorlátozásokat fokozatosan oldja fel a MÁV, és a Balaton déli részén újra megindult a menetrend szerinti vonatközlekedés. Kedden éjf

 

A Mávinform kedd kora esti összefoglalója szerint Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között - az eddigi vonatpótló buszok helyett - újra vonatok szállítják az utasokat. A Balaton déli partján közlekedő nemzetközi vonatok is a megszokott útvonalon közlekednek.

 

Dunántúl


A Dunántúlon még csökkentett sebességgel, de újra közlekednek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon Sásd és Vásárosdombó között. A Dombóvár-Bátaszék vonalon már csak Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között járnak vonatpótló autóbuszok. A magas vízállás miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon Taszár és Kaposvár között fokozott biztonsági előírások szerint járnak a szerelvények. Továbbra is sebességkorlátozással, hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest-Bicske, Budapest - Székesfehérvár - Szombathely vonalon.


Az elővárosi közlekedésben Rákos és Pécel között újra megindult a közlekedés kedden délután, de még jelentős késésekre kell számítaniuk Budapest-Hatvan vonalon utazóknak. A Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kedd éjfélig a százhalombattai elővárosi járatok nem közlekednek. Pusztaszabolcs és Dunaújváros között óránként járnak a vonatok.


A Budapest-Székesfehérvár vonalon éjfélig a tárnoki elővárosi vonatok nem közlekednek. A székesfehérvári vonatok a Déli pályaudvarról minden óra 11 perckor, Székesfehérvárról minden óra 23 perckor indulnak, Érd-alsón át közlekednek, mindenhol megállnak.


Észak-Magyarország


Észak-Magyarországon az áradások miatt vonatpótló buszok járnak több vonalon. Délután 17 órától az Ipoly áradása miatt Balassagyarmat és Drégelypalánk között a Vác - Balassagyarmat vasútvonalon, a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Vámosgyörk és Jászapáti között.


Szintén pótlóbuszok közlekednek a Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között, az elmosott a vágányszakasz helyreállításáig. A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg-Szendrő között ma éjfélig, és szintén éjfélig a Hatvan-Somoskőújfalu vonalon Hatvan és Pásztó között. Szerda hajnaltól csak Hatvan és a Mátravidéki Erőmű között közlekednek a pótló buszok. Ekkortól a Mátrai Erőműtől Somoskőújfaluig újra közlekednek majd a vonatok.


A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar, valamint Miskolc-Tiszai pályaudvar és Felsőzsolca, továbbá a Miskolc-Hidasnémeti vonalon Szikszó és Halmaj között lassabban közlekedhetnek a vonatok.


A Szerencs-Abaújszántó vasútvonalon Szerencs és Mád között a Szerencs patak áradása miatt szintén sebességkorlátozást vezettek be.


A Borsod Volán a szerdai üzemkezdettől elfogadja a havi, félhavi, 30 napos bérleteket és vasúti arcképes igazolványokat több viszonylaton is. A vonatok közlekedéséről www.mav.hu weboldalon, vagy a MÁV Direkt 06 40 49 49 49-es telefonszámán lehet felvilágosítást kapni.


A vasúti szakemberek az éjszaka folyamán tovább dolgoznak a szélviharok illetve az árvíz okozta károk helyreállításán.

FH

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni