Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 08. 09:48, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése

Kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése

Szerdán kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése egymillió embernek, a többi érintettnek pedig pénteken utalják a bankszámlájára - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár kedden a Facebook-oldalán.

Zsigó Róbert a videóban azt mondta: a rendes havi nyugellátással együtt érkező 13. havi nyugdíjat az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban - így például rokkantási ellátásban, ideiglenes özvegyi nyugdíjban - részesülők is megkapják, továbbá dupla összeg érkezik az árvaellátásból is, amellyel a kormány 56 ezer gyermek nevelését segíti.

A kormány ezzel visszaadja az időseknek azt az egyhavi nyugdíjat, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-kormány elvett tőlük, és újabb 371 milliárd forinttal támogatja az időseket - emelte ki.

A kormány ezzel is szeretné kifejezni megbecsülését az időseknek, és támogatni őket a koronavírus-járvány időszakában is - tette hozzá, hangsúlyozva: a 13. havi nyugdíj kifizetését - ahogy a tavaly novemberi nyugdíjprémiumot is - a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé.

Zsigó Róbert kitért arra: "az idősebbek jól emlékeznek arra", hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején nemhogy többlettámogatásra nem számíthattak, hanem még elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat is, emellett pedig az egekbe emelték a rezsit, valamint bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

A baloldal ma is a nyugdíjasokat célzó megszorításokra készül, a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis "ostobaság" a 13. havi nyugdíj kifizetése, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése, továbbá szerinte az idősebbeknek is kevesebb áramot és gázt kellene fogyasztaniuk - mondta, hozzátéve: "neki az sem baj, ha sok idős ember hal meg a járványban, mert szerinte így több esélye van a hatalom megszerzésére."

Az államtitkár kijelentette: "április 3-án arról is szavazunk, hogy továbbra is olyan nemzeti kormánya lesz Magyarországnak, amely megbecsüli az időseket, vagy visszatér a Gyurcsány-Bajnai korszak, amely lenézte és kisemmizte a nyugdíjasokat".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során