Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Augusztus 08. 06:00, csütörtök | Belföld

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Péntektől izgalmas, színes, showműsorral nyit és gazdag programokkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok. Az augusztus 9. és 20. között zajló rendezvénysorozat az év legszebb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja.

A 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon táncolnak a nemzetek augusztus 11-15. között. Az idén hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Igazi közönségkedvencek, a katonazenekarok augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón.

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: a Királyi Napok eseménysorozata alatt fellép többek között a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, és a Budapest Bár.

Az ide év egyik újdonsága az országban is egyedülálló középkori élő óriássakk lenyűgöző élménye.

Diákszínészek látványos jelmezekben, korhű fegyverekkel a kézben „vívják meg” IV. Béla egyik legjelentősebb ütközetét, a muhi csatát a 100 négyzetméteres sakktáblán.

Augusztus 20-án, a fesztiválsorozat zárásaként a 21 óriásbábból álló Fehérvári királyok menetét idén is gyönyörű viseletbe öltözött néptáncosok és hagyományőrző csapatok kísérik végig a városon.

A Koronázási Ünnepi Játékokon életre keltett középkor, vásári hangulat, korhű játékok, fényfestés, királyi óriásbábok: igazi időutazásra csábít Fehérvár a Királyi Napok második hétvégéjén, augusztus 17-19. között.

Mindemellett varázslatos fesztiválnyitány tánccal, fénnyel, zenével, fényjátékok, épületfestés és zenés, 3D épületvetítés, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása és különleges könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.

Forrás: turizmus.com

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.