Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 12. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Kezdődik a közműcsere a győri Jedlik Ányos utcában

Kezdődik a közműcsere a győri Jedlik Ányos utcában

Csatornaépítés miatt lezárják Győr Belvárosában a Jedlik Ányos utcát január 13. csütörtöktől a Széchenyi tér és a Dunakapu tér közt. A csatornaépítők bíznak a jó időben, elkezdik a munkát, újjáépítik a szennyvízcsatornát

Hasonlóan a többi belvárosi rekonstrukcióhoz, kerítéssel körbekerítjük a munkaterületet, csak a járdáknak megfelelő részeket hagyjuk szabadon. Az épületekbe való bejutást és az üzletek megközelíthetőségét folyamatosan mindenhol lehetővé tesszük. Az építést megelőzően egyeztettünk az üzlettulajdonosokkal, vázoltuk nekik az építkezés velejáróit. A szűk belvárosi környezetben mozgó munkagépek, teherautók sajnos zavarni fogják az itt élők és dolgozók nyugalmát, melyért előre elnézésüket kérjük. A víz- és csatorna csövek cseréjével áprilisra kell végezi az építőknek.
A Jedlik Ányos utcában egyébként még az első generációs – közel száz éves - csatornarendszer húzódik, amely már bőven kiszolgálta idejét. Néhány környező ház – köztük a Kreszta ház- pincéjébe időnként a falon át beszivárgott a víz. Csatornakamerás vizsgálataink kimutatták, hogy ennek oka a csatornában keresendő. A mélyben húzódó vezeték itt már hézagos és töredezett. Az új csatornavezeték várhatóan újabb száz évre megnyugtatóan megoldja a szennyvízelvezetést - mondta Biczó László. A szolgáltató kéri a lakosság és a közlekedők közlekedők türelmét és megértését a várható kellemetlenségek miatt. A munkálatokról folyamatosan beszámolunk weblapunkon: www.pannon-viz.hu

Kép: hasonló látványra számíthatunk rövidesen a Jedlik Ányos utcában is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.