Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2022. November 12. 08:15, szombat | Helyi

Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság Ezekben a csodálatos autókban győri szív dobog

Kezdőlap  GYŐR  Győr - Gazdaság Ezekben a csodálatos autókban győri szív dobog

A prémiumgyártó 2018-ban az Audi e-tron-nal megkezdte az utat az e-mobilitás, egyben a négykarikás márka elektromos jövője felé.

A modell azóta több tekintetben meghatározó szerepet tölt be az elektromos luxus SUV-k szegmensében. Az új Audi Q8 e-tron tovább írja az első elektromos modell sikertörténetét.

Az elektromos SUV és crossover kínálat csúcsmodelljeként optimalizált hajtási koncepciót, jobb aerodinamikát, nagyobb töltési teljesítményt és akkumulátorkapacitást, valamint ennek köszönhetően SUV változatban akár 582 kilométeres, Sportback verzióban pedig akár 600 kilométeres hatótávot kínál. Az SUV-k új zászlóshajójának megújításának jegyében főként a jármű elején történtek nagyobb változtatások. Az optimalizált hajtási koncepció alapján készülő elektromos hajtásokat az Audi Hungaria gyártja az Audi Q8 e-tron számára.

A vállalt közleménye szerint az Audi csaknem négy éve, vagyis az Audi e-tron bevezetése óta következetesen halad az elektromobilitás útján. 150 000 darab jármű eladása után jelenlegi nyolc modellből álló elektromos portfólióját 2026-ra 20-nál is több modellre bővíti. Ezt követően az Audi csak tisztán elektromos modelleket kínál majd a világpiacon.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke elmondta, a vállalt 2018 óta építi elektromos hajtásait, amelyekből ez idáig már több mint 300 000 darab készült. Ezeket a motorokat CO2-semleges, zöld vonatokkal szállítják Győr és Brüsszel, az AUDI AG két CO2-semleges gyártótelephelye között. Hozzátette: a járműipari transzformáció jegyében az elektromos hajtásaik egyre nagyobb részét teszik ki a gyártásnak, és már készülnek a következő elektromos motorgeneráció előállítására is.

A november közepétől megrendelhető új Audi Q8 e-tron és Audi Q8 Sportback e-tron piaci bevezetése Németországban és a főbb európai piacokon 2023. február végén várható. Az Egyesült Államokban a modell április végén kerül forgalomba.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 09:15, csütörtök | Helyi

Elindult az országos szezonális ellenőrzés

Az ellenőrzéseket ahogy eddig, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja, melyben a vármegyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és a Nébih szakemberei egyaránt közreműködnek.

2023. December 07. 08:14, csütörtök | Helyi

Győrben van a legszebb piaci stand

Győri lett az ország legszebb piaci standja.

2023. December 07. 07:14, csütörtök | Helyi

Kutyafuttató és játszótér is épül Écsen új találkozási pontján

Letették Écsen helyi közösségi tér és park kialakítását célzó fejlesztés alapkövét.

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«