Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.

Ugyanakkor érdemes megnézni kínálatot, mert lehetnek olyan akciók, amelyeknél jelentős megtakarítással szerezhető be a kiszemelt termék. Az óvatosság azonban nem árt: tanácsos alaposan körülnézni a vásárlás előtt a szülőkkel együtt, ahogy a garanciális szabályokkal is jó tisztában lenni.

Rendhagyó helyzetben köszöntött be az idei Black Friday-szezon, amely sok országban, így Magyarországon is több napot ölel fel, amikor a kiskereskedők akciókkal, kedvezményekkel teszik vonzóbbá a portékáikat. A kivételes helyzet indoka az inflációs környezet, rengeteg termék ára jóval magasabb lett. A különböző nagy értékű eszközökre, például okostelefonra, laptopra, játékkonzolra takarékoskodó fiatalok számára mégis jó lehetőséget kínálhatnak az árleszállítások.

A Black Friday-napokban látható akciós “zajban” ugyanis tényleg vannak olyan termékek, amelyek ára jóval alacsonyabb a megszokottnál. Érdemes azonban a szülőkkel közösen átnézni a kínálatot és csak megbízható kereskedőtől vásárolni. Ha megvan a célpont, akkor a cikkszám alapján érdemes internetes keresőkkel vagy árukereső oldalak segítségével ellenőrizni, melyik boltban, online áruházban a legolcsóbb a termék. Lehetnek ugyanis jelentős eltérések az akciók ellenére is. Sőt, ha egy nagy, ismert gyártó termékéről van szó, akkor a cég saját webshopjában is érdemes megnézni, mert ők is jelentős árleszállítással tehetik vonzóbbá a termékeiket. Ha esetleg a gyermek megtakarított pénze nem elég a kiszemelt termékre, akkor a szülők anyagi lehetőségeikhez mérten beszállhatnak, ha a piaci vizsgálat után arra jutottak, hogy tényleg érdemes megvásárolni a kiszemelt eszköz.

A K&H felhívja a figyelmet, hogy a vásárlás során a szülőknek érdemes a legfontosabb szabályokkal, elsősorban a garanciára, pontosabban a jótállásra vonatkozó előírásokkal megismertetniük a fiatalokat. 2021 óta ugyanis a korábbinál szigorúbb, vevőbarátabb szabályok léptek életbe.

● A 10-100 ezer forint közötti áron megvásárolt termékekre 1 év,
● a 100-250 ezer forintos termékekre 2 év,
● a 250 ezernél drágábbakra pedig 3 év jótállást kell vállalniuk a kereskedőknek.

A Black Friday-akciók egyúttal apropót adnak ahhoz is, hogy a gyermekek megkezdjék a takarékoskodást. Érdemes ösztönözni őket arra, hogy ne költsék el az összes zsebpénzt, hanem inkább takarékoskodjanak. A spórolást pedig nem érdemes készpénzben megoldani, sokkal inkább bankszámlán, amely akár 14 éves kortól, 0 forint bankszámla havi díjjal elérhető.

A gyerekek ráadásul sokkal többet megtudhatnak a bankszámlákról, a bankkártyákról, a spórolásról a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak meghirdetett versenyhez készült oktatási anyagban. Arról nem beszélve, hogy a vetélkedő különböző fordulóiban játékos feladatok segítségével kaphatnak képet a mindennapi pénzügyekről. A versenyről itt olvashat részletesen: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt

2024. Március 26. 08:09, kedd | PR

Vékonyabb és hatékonyabb a grafitos hőszigetelés

A grafitos hőszigeteléssel plusz egy mosdó vagy gardrób nyerhető, alacsonyabb rezsi mellett

2024. Március 21. 10:14, csütörtök | PR

Mobilparkolás kisokos: Minden, amit tudni érdemes!

A mobil mindig kéznél van, így parkolásnál is nagy szolgálatot tehet. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan működik és miért érdemes ezt a megoldást választani.