Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Március 22. 22:15, péntek | Belföld
Forrás: infogyor.hu

K&H üzleti tippek Győrben

K&H üzleti tippek Győrben

A K&H üzleti tippek hazai vállalkozásoknak szóló rendezvénysorozata
idén is folytatódik.

A győri rendezvényen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a Magyar Export-Import Bank és a Magyar Exporthitel Biztosító, valamint a K&H szakemberei nyújtottak segítséget a helyi vállalkozásoknak exporttevékenységük elindításához, növeléséhez

A K&H Bank kkv-knak szóló nagysikerű rendezvénysorozata, a K&H üzleti tippek idén is folytatódik. „A magyar gazdaság fő hajtóerejét évek óta a külkereskedelem jelenti, amelyben a kkv-k egyelőre igen alacsony aránybanvesznek részt. A cél tehát, hogy a hazai vállalkozások részaránya a következő években számottevően növekedni tudjon. A K&H üzleti tippek konferenciasorozat győri rendezvényén ezért kifejezetten az exporttevékenység iránt érdeklődő vállalkozások számára kívántunk segítséget nyújtani” - tájékoztatott Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A Külgazdasági Stratégiával és a Wekerle Tervvel összhangban a külpiaci kapcsolatok bővítésének célországai jelenleg Kelet-Közép-Európa országai, a FÁK országok, Kína, Mongólia, Délkelet-Ázsia országai,a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes államai. Így főként az ezekbe az országokba irányuló külföldi terjeszkedés lehetőségeit mutatták be a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Export-Import Bank és a MagyarExporthitel Biztosító (EXIM) és a K&H szakemberei.

A külpiacra jutás nehézségeit leginkább a célországra jellemző országkockázati tényezők, mint a politikai, gazdasági környezet, az adminisztrációs rendszer működése vagy a fizetési morál, valamint az adottkereskedelmi partner fizetőképességéből adódó vevőkockázatok jelentik. Az országspecifikus kockázatokat azonban jelentős mértékben csökkenteni lehet az erre szakosodott szakmai szervezetek közreműködésével,míg a vevők fizetőképességéből eredő bizonytalanság mérséklésére számos exportfinanszírozási lehetőség áll a vállalkozások rendelkezésére.

A győri esemény résztvevői számára a K&H szakemberei ezeket az exportfinanszírozási eszközöket, valamint az árfolyamkockázatok kezelésének lehetőségeit is bemutatták. „Ma már a rövid, közép- és hosszú lejáratú exportfinanszírozási igényekre is többféle pénzügyi megoldás kínálkozik. A rövid lejáratú ügyletek esetében az okmányos inkasszó, az akkreditív és a különböző bankgarancia programok a leggyakrabban alkalmazott pénzügyi termékek, a közép- és hosszú lejáratú finanszírozásra pedig a kifejezetten erre a célra szolgáló, úgynevezett MLT (middle and long term) exportfinanszírozás szolgál. Ezek a pénzügyi ügyletek többnyire az exporttevékenység elő- és utófinanszírozására egyaránt alkalmazhatók” – hangsúlyozta Németh László.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfeleiigényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra.A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv
és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel éshiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok ésa háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar
beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatostevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar
állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltalaz országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoportszékházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

további információ:
Kommunikációs igazgatóság
Tel: 328 9181
Fax: 328 9220

Címkék: bank, győr, k&h

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.