Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Október 07. 07:24, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ki akarta rabolni a benzinkutat

Ki akarta rabolni a benzinkutat

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság egy 29 éves gyarmati férfival szemben, aki ki akarta rabolni egy Győr környéki település töltőállomását.

A rendőrségre 2017. május 29-én 23 óra 29 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy Győr környéki település benzinkútját egy férfi feltehetően gáz-riasztó fegyverrel ki akarta rabolni. Miután a benzinkutas nem adta át a követelt pénzt, a rabló kétszer a levegőbe lőtt, majd gépkocsijával elmenekült a helyszínről. Az egyik dolgozó értesítette a rendőröket és közben a saját gépjárművével követte az elkövetőt. A kútkezelő elmondása alapján a rendőrjárőrök a 83-as főúton megtalálták a keresett gépjárművet, majd megpróbálták megkülönböztető hang- és fényjelzésekkel megállítani a sofőrt, aki azonban továbbmenekült. Rövid követés után a járőrök a 83-as számú főút győri bevezető szakaszán megállították és elfogták a menekülő férfit.

A rendőrök a 29 éves gyarmati lakost a Győri Rendőrkapitányságra előállították és fegyveresen elkövetett rablás kísérletének bűntette miatt - őrizetbe vétele mellett - kihallgatták. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.
Mivel a gyanúsított menekülése közben a közlekedési szabályokat megszegte, illetve a megállítását megkísérlő rendőrautót több esetben - az abban ülő rendőrök testi épségét veszélyeztető módon - fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette, ezért a férfit közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőri intézkedés alkalmával az elkövetővel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért tőle vérmintát vettek. A későbbi orvosszakértői vélemény alapján a férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt újabb eljárás indult.
A Győri Rendőrkapitányság a férfival szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.