Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Június 12. 14:53, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Kiábrándító meccset játszott az A-csoport két világbajnoka

Kiábrándító meccset játszott az A-csoport két világbajnoka

Világbajnokok csatája – ekképp harangozták be Franciaország és Uruguay összecsapását a dél-afrikai futball-világbajnokság első estéjén, az A-csoport második találkozóján. A felek sajnos nem igazolták hírüket, hatvan percen kereszt

Világbajnokok csaptak össze Fokvárosban a 2010-es focivébé nyitónapjának második meccsén (az elsőn - délután - Dél-Afrika 1-1-et játszott Johannesburgban Mexikóval). Bár Uruguay már kétszer is a világ csúcsára ért - 1930-ban és húsz évvel később -, a kontinens déli csücskében rendezett A-csoportos mérkőzés esélyese 1998 világbajnoka, Franciaország volt.


Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a két nemzeti csapat közti különbség a FIFA világranglistáján, az „uruk" tizenhatodikok, a gallok bő évtizede mindig a legjobb tíz tagjai. A franciáknál ugyanakkor nem ártott szerénynek lenni, a felkészülés során ugyanis Spanyolország után Kínától is kikaptak, ami egy vb-címről álmodó csapatnál szégyen... (Gyorsan tegyük hozzá, Franciaország 2002-ben és 2006-ban vereséggel nyitott a vb-n.)


Egy szó, mint száz, a délutáni döntetlen tudatában máris felértékelődött az első esti 90 perc: aki győz, a csoport élére ugrik, aki veszít, mindenkivel szemben hátrányba kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!