Városlista
2021. augusztus 6, péntek - Berta

Hírek

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.

Ha lakást keresünk, érdemes megelőzni az őszi dömpinget.

A nyári nyugalom időszaka

A július és az augusztus a munka világában a legtöbb helyen a szabadság és a nyári pihenés időszaka. Az első félév végeztével mindenki igyekszik kiheverni a fáradalmakat, hogy újult erővel vágjon neki a következő etapnak. Sok helyütt teljes leállásokkal tudják le ezt az időszakot, ilyenkor a gazdaság is kicsit belassul és beköszönt egy kisebbfajta uborkaszezon.

Általánosítani persze ebben az esetben sem érdemes, hiszen van, ahol ugyanakkora, vagy akár még nagyobb pörgést tapasztalhatunk a nyári hónapokban is. Ide tartozik az ingatlanpiac és a kiadó albérletek világa is, mely egy folyamatosan lendületben lévő, komoly kereslettel rendelkező gazdasági ág, mely nem törődik semmiféle uborkaszezonnal, hanem halad tovább a maga útján. És ez nem is véletlen, hiszen sokan szeretnék beelőzni az őszi lakáskeresési dömpinget.

Őszi hajsza az ingatlanpiacon

Bár a kiadó albérletek iránti kereslet folyamatos, még ezen belül is kiemelhetők bizonyos időszakok, amikor még komolyabb mozgolódás érzékelhető a piacon. Ide tartozik például a nyár vége és az ősz eleje. Ennek a rohamnak az okozói elsődlegesen az egyetemisták, akik a július végi ponthatár kihirdetések után megtudják, hogy felvételt nyertek-e valamelyik felsőoktatási intézményben. Az egyetemvárosok albérletei ezután nagyon gyorsan gazdára találnak, hiszen a ponthatárok meghúzása után minden sikeres pályázó lakhatás után néz.

Ha szeretnénk elkerülni a túlzott versenyt az egyes albérletekért, jobban tesszük, ha már ezt a hetet megelőzően kinézzük a számunkra megfelelő ingatlanokat, esetleg személyesen is meglátogatjuk azokat, hogy a dömping idejére már sikeresen dönthessünk és akár a bérlési folyamatot is elindíthassuk. Erre pedig kiváló lehetőség kínálkozik ezekben a hetekben, hiszen a nyári leállás sokakat érint, az ingatlanpiac azonban ugyanúgy számos lehetőséget tartogat.

Keresés a megfelelő helyen

A kiadó albérletek hirdetései gyakorlatilag elárasztják az online teret, így meglehetősen komoly vállalás azokat tüzetesen átvizsgálni. Igaz ez akkor is, ha már előzetesen pontos elképzeléseink vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen bérleménybe szeretnénk költözni, vonatkozzon ez akár a méretre, helyre, állapotra stb. Épp ezért érdemes lehet az olyan portálokat keresnünk, ahol biztosak lehetünk benne, hogy a választásunkkal elégedettek leszünk.

A különböző ingatlancégek oldalai sok esetben hosszú évtizedek tapasztalatát hasznosítják az általuk meghirdetett lakásokkal kapcsolatban. Korszerű modellnek számít például az, hogy az egyes cégek a saját tulajdonukban lévő ingatlanokat kínálják bérbeadásra, melyet szakemberek egész csapata alakított olyanná, mely mindenki számára megelégedéssel szolgálhat. Kezdjük tehát időben és megfelelő helyen a lakáskeresést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Június 02. 10:00, szerda | Helyi

Révhelyi Nyílászáró - biztosabb kilátás egy szebb jövőre!

15 éves szakmai tapasztalattal érkezett Győrbe a Rábaközi nyílászáró szaküzlet. Fő profiluk Gealan műanyag nyílászárók forgalmazása és szabvány méretű termékek azonnali raktárkészletről való értékesítése kedvező árakon.

2021. Május 26. 07:11, szerda | Helyi

JAF Holz- A fa világa

Amikor az otthonunkat tervezzük, akkor elképzeljük, milyen padlón járunk, milyen ajtót nyitunk ki, milyen színű a terasz. Hogy ne legyünk korlátozva abban, amit kitalálunk, a JAF Holz Ungarn Kft. bemutatótermében inspirálódhatunk. A bemutat

2021. Május 19. 10:00, szerda | Helyi

A napsugarak legjobb helye!-Sisolar Napelemrendszerek

Ha a fenntartható, környezettudatos jövő fontos számunkra, szeretnénk csökkenteni a rezsi költségünket, akkor egyenes út vezet a napelem rendszerekig.