Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2010. Január 11. 13:38, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Kicsalnák a bankóriás ügyfeleinek pénzét

Kicsalnák a bankóriás ügyfeleinek pénzét

Egy hét elteltével ismét adathalászok próbálják kicsalni a CIB Bank ügyfeleinek adatait az interneten keresztül. A pénzintézet arra figyelmeztet, hogy ismeretlenek küldték az elektronikus leveleket, nem a bank, tehát senki ne adja meg titkos

A CIB Bank közleménye szerint ismeretlenek ismét a bank nevében e-mailben bankkártya adatokat és internetes belépő adatokat próbálnak megszerezni. Az elektronikus leveleket véletlenszerűen küldik el az interneten megtalálható címekre, nem a CIB Bank ügyfél-adatbázisához fértek hozzá.

A bank arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy minden körülmények között tartsák titokban felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat. A CIB Bank soha nem kéri az ügyfél azonosítóit sem e-mailben, sem SMS-ben. Arra kérik azokat, akik mégis megadták adataikat a csaló oldalon, haladéktalanul hívják a bank nonstop telefonos ügyfélszolgálatát a 06 40 242 242 -es telefonszámon.

A Független Hírügynökséghez is érkezett ilyen e-mail CIB Bank aláírással. A helyesírási hibákkal és rossz magyarsággal íródott levél egy linket is tartalmaz, amelyre rákattintva egy olyan oldal jön be, amely adatokat kér. A honlap szintén hemzseg a helyesírási hibáktól.

A bank közleménye kiemeli azt is, hogy sem a banki honlapot, sem a banki internetes rendszert nem érte támadás.

Éppen egy héttel ezelőtt már történt hasonló adathalász támadás a CIB Bank ellen. Azóta senki sem jelezte, hogy megadta volna adatait a csalóknak és emiatt kára keletkezett volna.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest