Városlista
2023. december 12, kedd - Gabriella

Hírek

2010. Január 11. 13:38, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Kicsalnák a bankóriás ügyfeleinek pénzét

Kicsalnák a bankóriás ügyfeleinek pénzét

Egy hét elteltével ismét adathalászok próbálják kicsalni a CIB Bank ügyfeleinek adatait az interneten keresztül. A pénzintézet arra figyelmeztet, hogy ismeretlenek küldték az elektronikus leveleket, nem a bank, tehát senki ne adja meg titkos

A CIB Bank közleménye szerint ismeretlenek ismét a bank nevében e-mailben bankkártya adatokat és internetes belépő adatokat próbálnak megszerezni. Az elektronikus leveleket véletlenszerűen küldik el az interneten megtalálható címekre, nem a CIB Bank ügyfél-adatbázisához fértek hozzá.

A bank arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy minden körülmények között tartsák titokban felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat. A CIB Bank soha nem kéri az ügyfél azonosítóit sem e-mailben, sem SMS-ben. Arra kérik azokat, akik mégis megadták adataikat a csaló oldalon, haladéktalanul hívják a bank nonstop telefonos ügyfélszolgálatát a 06 40 242 242 -es telefonszámon.

A Független Hírügynökséghez is érkezett ilyen e-mail CIB Bank aláírással. A helyesírási hibákkal és rossz magyarsággal íródott levél egy linket is tartalmaz, amelyre rákattintva egy olyan oldal jön be, amely adatokat kér. A honlap szintén hemzseg a helyesírási hibáktól.

A bank közleménye kiemeli azt is, hogy sem a banki honlapot, sem a banki internetes rendszert nem érte támadás.

Éppen egy héttel ezelőtt már történt hasonló adathalász támadás a CIB Bank ellen. Azóta senki sem jelezte, hogy megadta volna adatait a csalóknak és emiatt kára keletkezett volna.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 06:00, hétfő | Belföld

Nobel-díj - Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat

Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus.

2023. December 11. 05:00, hétfő | Belföld

Nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a munkabeszüntetés első napja

Az autóbusz-vezetők többsége a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért.

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.