Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2023. December 30. 09:15, szombat | Helyi

Kicsapódó láng okozott sérülést

Kicsapódó láng okozott sérülést

Csütörtök délután Győrben egy denaturált szesszel működő látványkandallóból kicsapott a láng

Meggyújtotta a közelben lévő kanapét, valamint a tulajdonos az arcán, a nyakán, a kezén és az alkarján égési sérüléseket szenvedett.

Mindig járjunk el körültekintően, amikor a kandalló ajtaját kinyitjuk. Amennyiben az égés nem fejeződött be oxigénhiány miatt és az ajtó kinyitásakor hirtelen jut oxigén a kandalló belterébe az éghető gázok és gőzök mellé, akkor a beáramló friss oxigén hatására ezek a gázok, gőzök meggyulladnak és szúróláng formájában kicsapnak a nyíláson. A szúróláng égési sérüléseket okoz, ezért az ilyen helyzetek elkerülése érdekében soha ne álljunk a nyílás elé, hanem inkább tartsuk az ajtót magunk előtt, amikor kinyitjuk a kandallót.

Ezen felül felhívjuk a figyelmet, hogy mindig olvassák el és tartsák be a gyártó által mellékelt használati utasításban foglaltakat.

Fotó: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.