Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2010. Július 29. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Kiderül, hogyan élt Sissy

Kiderül, hogyan élt Sissy

Erzsébet királyné mindennapjait ismerhetik meg azok, akik elmennek a Gödöllői Királyi Kastélyba július 29-én vagy 30-án. Fritz Kreisler Sissy című kisoperettjének magyarországi ősbemutatója a Díszteremben lesz, este 19 óra 30 perces kez

A történet egyike az Elisabeth Wittelsbach bajor hercegnőről, azaz Sissyről szóló tündérmeséknek. Azt mondja el, hogyan lett a gyerekkori pajtásokból, Ferenc Józsefből és Sissyből férj és feleség, mindezt persze a szokásos és nagyon élvezetes operett-fordulatokon, cselszövéseken, kalandokon keresztül. A mostani előadás igazi mesévé dolgozta át a darabot. Felföldi Anikó vezeti vissza a vendégeket a XIX. század császári világába, az ő szavaira felfűzve hangzanak fel Kreisler operettjének legszebb dallamai.


A zene egyvelege a bécsi melódiáknak és az akkori idők izgalmas dzsesszritmusainak. Felbukkan benne a szerző legismertebb kompozíciója, a „Schön Rosmarin", valamint egy másik szám, a „Liebesleid" dallama is, amelyek olyannyira közkedveltté váltak, hogy még ma is dúdolgatjuk őket.


A Trieszti Verdi Színház és Operett-fesztivál, valamint a Gödöllői Királyi Kastély közös produkciójában Keszei Bori, Kónya Krisztina, László Boldizsár és Geiger Lajos áll majd színpadra. A darab koreográfus-rendezője Juronics Tamás.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 14. 07:49, hétfő | Belföld

A héten csendes, őszi idő várható, több-kevesebb napsütéssel

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel.

2024. Október 14. 07:43, hétfő | Belföld

Magyar Nemzet: Orbán Viktor gazdasági programot hirdetett a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén

Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági programot hirdetett a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén vasárnap Esztergomban.

2024. Október 14. 07:42, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Berlinben tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a német fővárosba utazik, ahol részt vesz a Berlini Folyamat 10. csúcstalálkozóján - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Október 13. 08:56, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: a gyors bérkonvergencia a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

A jövő évtől 3-6 százalék között alakulhat a GDP növekedési üteme, ehhez társul a gazdasági növekedésen alapuló gyors bérkonvergencia, ami a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése