Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Június 09. 07:29, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kiderült, mitől hánytak a gyerekek

Kiderült, mitől hánytak a gyerekek

Calici vírus fertőzte meg azt a 19 gyereket, akik egy erdei táborból kerültek a múlt héten a fővárosi Szent László Kórházba – mondta el Nagy Magdolna, az ÁNTSZ Váci, Szobi, Dunakeszi Kistérségi Intézetének tiszti főorvosa.

 

A gyerekek valószínűleg még Budapestről vitték magukkal a fertőzést, mivel az ÁNTSZ a táborban nem talált fertőző anyagot.



Pénteken érkezett a hír arról, hogy egy pestszentimrei általános iskola alsó tagozatos tanulói utaztak Törökmezőre egy erdei táborba, ahol 19-en rosszul lettek. E hét elejéig tartott az ÁNTSZ vizsgálata, hogy megállapítsák, mi okozta a gyerekek között a hányást és hasmenést.



A beteg táborozók néhány nap alatt meggyógyultak.



Az ÁNTSZ vizsgálata egyértelműen kizárta, hogy a gyerekek ételmérgezésben betegedtek meg - mondta a tiszti főorvos. Biztonsági okokból azonban elrendelték a tábor érintett részeinek fertőtlenítését.


(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült

2024. Szeptember 01. 08:59, vasárnap | Belföld

Területvédelmi parancsnok: több ezren érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt

Több ezer ember érdeklődik a tartalékos szolgálati forma iránt, és több százas nagyságrendben kötöttek már szerződést is - közölte Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka szombaton Szolnoko

2024. Szeptember 01. 08:57, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: fejlődés csak ott lehet, ahol a technológia és az oktatás kéz a kézben jár

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást

2024. Szeptember 01. 08:56, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: