Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Június 23. 15:43, szombat | Belföld
Forrás: mti

Kiegyenlítődés tapasztalható a béreknél

Kiegyenlítődés tapasztalható a béreknél

Csath Magdolna közgazdász szerint némi kiegyenlítődést tapasztaltak a béreknél: csökkent a különbség a legkisebb és a legnagyobb keresetűek fizetése között.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a korábban 3,5-szeres különbség a legmagasabb és legalacsonyabb fizetés között csökkent, most háromszor többet keresnek a pénzügyi szférában dolgozók, mint a vendéglátásból élők.

elezte, hogy korábban a legalacsonyabb keresetűek a humán területen dolgozók voltak. Ezek az adatok azt jelentik, hogy megindult a bérnövekedés az alsóbb szférákban is - tette hozzá.

Elmondta még, hogy a közszférában nagyobb volt a bérnövekedés, mint a versenyszférában, emiatt csökkentek a különbségek, és az átlagfizetések között sincs már akkora különbség, mint korábban.

Csath Magdolna megjegyezte, hogy a fizikai és szellemi munkások fizetése között is csökkent a különbség, mert a jó szakmunkás hiánycikk Magyarországon, ezért nekik többet hajlandó fizetni a versenyszféra.

Címkék: bér, fizetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.