Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Március 04. 07:52, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Kiegyensúlyozott lélek – szép arc

Kiegyensúlyozott lélek – szép arc

Az arc a leginkább „közszemlére kitett” testrész, és sokat elárul „gazdájáról”. Mindeközben az időjárás viszontagságai és a légszennyezettség arcbőrünket viselik meg leginkább; és épp ezért a legtöbb törődést arcunk igé

Az öregedési folyamat - hihetetlen bár - a dermatológusok szerint már a pubertáskorban elkezdődik. A bőr állapotát nagyban rontja a dohányzás, a hiányos higiéné, a napfény hiánya, az egyoldalú, vitaminszegény táplálkozás, és ugyanígy a stressz is.

Figyelje meg arckifejezését: a mosolygás sok mindent megold, arca megnyerőbb benyomást kelt. Évszázadok óta bizonyított tény, hogy a test és a lélek állapota szorosan összefügg, egyik sem különülhet el a másiktól. Akármelyikkel baj van, az kiül az arcra is. Ha nem tud valaki aludni, mert ideges, nagymértékben megmutatkozik arcán, bőrén. A testi fájdalom, a rossz emésztés, de még egy szűk cipő viselése is nyomot hagy az arcon.

A testmozgás, séta a jó levegőn, lovaglás, tánc, kertészkedés, jóga vagy csak egy egyszerű lazítás - mind-mind jót tesz az arcbőrnek is.

Mit tehet arca szépségéért?

Mosolyogjon és nevessen sokat! Készítsen listát azokról a dolgokról, amik kényelmetlenül érintik vagy zavarólag hatnak önre, és lehetőség szerint próbálja meg ezeket kikerülni.
Szakítson időt arra, ami jólesik önnek - legyen az akár egy könyv olvasása, akár kifekvés a napra.
Lélegezzen mélyeket! Üljön egyenes háttal, kinyújtott karokkal és lábakkal, csukja be a szemét. Orrán vegyen mély lélegzetet, száján engedje ki. Képzelje el, hogy lélegzése a tenger hullámzásához hasonlatos.
Legalább hetente egyszer már este 10 órakor feküdjön le. Mozogjon olyan sokat, amennyire csak lehetősége van. Nyújtózkodjon, és rázza meg magát! Feküdjön a padlóra, és a lába ujjától a feje búbjáig nyújtsa meg tagjait. Álljon fel, és nyújtózkodjon az ég felé, majd karjait T alakba téve oldalirányban. Végül rázza meg többször kezét-lábát. Igyon naponta legalább két és fél liter folyadékot, lehetőleg zöld teát, ásványvizet, friss gyümölcslevet. Mellőzze vagy csökkentse a kávé, az alkohol és a szénsavas üdítők fogyasztását.

Fogyasszon naponta többször gyümölcsöt, nyers zöldséget. Ujja hegyével ütögesse arcát a haj vonalától kiindulva körkörösen és lágyan masszírozva, arccsontján, a szeme körül is, legalább 10 percig.

(www.patikamagazin.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.