Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 15. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Kiemelt beruházás lett az Audi győri gyárépítése

Kiemelt beruházás lett az Audi győri gyárépítése

A kormány pénteki siófoki ülésén nyilvánította kiemeltté a vállalat közel 1 milliárd eurós fejlesztését amely közvetlenül 1800 új munkahelyet teremt majd. Győr gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere komoly elismerésnek tartja

Az 1 milliárd euróból megvalósuló fejlesztést ugyanis pénteki, siófoki ülésén kiemeltté nyilvánította a kormány. Ezt a státuszt a kabinet kizárólag a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő projektek esetében alkalmazza, vagyis mindenképpen elismerés az Audi beruházásának. Győr gazdálkodásért felelős alpolgármestere arra számít, hogy a gyorsított ügyintézéssel és soron kívül beszerezhető engedélyekkel jelentősen felgyorsul a beruházás.

2013 második felétől már nem csak a régi, de a most épülő új gyár is teljes kapacitással működhet. Ez azt jelenti, hogy napi 500 új autó gördülhet le a sorokról. A fejlesztésnek köszönhetően egyébként közvetlenül 1800, közvetve pedig 15 ezer új munkahely létesül Győrben. Az Audi új teljes vertikumú gyárába már javában keresik az megfelelő képzettségű munkaerőt, igaz a május elsejei ausztriai munkaerőpiaci nyitás egyáltalán nem kedvez a munkának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.