Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2010. Február 10. 13:58, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kifejlesztette a harapásgátlót

Kifejlesztette a harapásgátlót

Harapásgátlót talált fel kutyáknak egy svájci férfi. Eltérően a szájkosártól, Tim Saciri rugalmas, műanyag fogborítója lehetővé teszi az állatnak, hogy kinyissa és becsukja a száját, játsszon, miközben az elülső, alsó és felső

A svájci férfi találmánya kicsit emlékeztet arra a betétre, amit azoknál az embereknél szoktak használni, akik éjszaka csikorgatják a fogaikat. A feltaláló eredetileg a négyéves rottweilerének fejlesztette ki a harapásgátlót, mivel Svájcban veszélyes kutyának minősítik ezt a fajtát, ezért kötelező a szájkosár viselése. Tim Saciri azonban megsajnálta kedvencét, mert az állat nagyon szenvedett a szájkosártól.

A feltaláló szerint a kutyafogvédő alapvető szükségletet elégít ki, hiszen az állat nem érzi azt a korlátozottságot, amit egy szájkosárral, és a betét révén megszűnik annak a kockázata, hogy egy kutya súlyos sérülést vagy esetleges halált okozzon a harapásaival, főként gyerekeknek. Példaként említette a tavaly februári esetet, amikor egy babát harapott halálra egy Jack Russell és egy Staffordshire bull terrier, márciusban pedig egy pitbull harapta le egy 11 éves kisfiú egyik fülét.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős