Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 10. 13:58, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kifejlesztette a harapásgátlót

Kifejlesztette a harapásgátlót

Harapásgátlót talált fel kutyáknak egy svájci férfi. Eltérően a szájkosártól, Tim Saciri rugalmas, műanyag fogborítója lehetővé teszi az állatnak, hogy kinyissa és becsukja a száját, játsszon, miközben az elülső, alsó és felső

A svájci férfi találmánya kicsit emlékeztet arra a betétre, amit azoknál az embereknél szoktak használni, akik éjszaka csikorgatják a fogaikat. A feltaláló eredetileg a négyéves rottweilerének fejlesztette ki a harapásgátlót, mivel Svájcban veszélyes kutyának minősítik ezt a fajtát, ezért kötelező a szájkosár viselése. Tim Saciri azonban megsajnálta kedvencét, mert az állat nagyon szenvedett a szájkosártól.

A feltaláló szerint a kutyafogvédő alapvető szükségletet elégít ki, hiszen az állat nem érzi azt a korlátozottságot, amit egy szájkosárral, és a betét révén megszűnik annak a kockázata, hogy egy kutya súlyos sérülést vagy esetleges halált okozzon a harapásaival, főként gyerekeknek. Példaként említette a tavaly februári esetet, amikor egy babát harapott halálra egy Jack Russell és egy Staffordshire bull terrier, márciusban pedig egy pitbull harapta le egy 11 éves kisfiú egyik fülét.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.