Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Március 19. 11:25, csütörtök | Belföld

Kifosztják az élelmiszerboltokat: soha nem látott forgalmuk van

Kifosztják az élelmiszerboltokat: soha nem látott forgalmuk van

Indokolatlan a koronavírus-járvány miatt az élelmiszerkészletek felhalmozása, mert az áru ott lesz a boltokban holnap és holnapután is - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Vámos György hangsúlyozta, hogy Magyarországon még soha ekkora forgalom nem volt az élelmiszerboltokban, és a kereskedelmi dolgozók pokoli munkát végeznek.

Ebben a helyzetben a szövetség arra kéri a vásárlókat, hogy türelemmel hálálják meg az erőfeszítésüket, illetve lehetőség szerint egyedül menjenek vásárolni, és az üzletekben tartsanak észszerű távolságot másoktól.Vámos György azt mondta, hogy van és lesz is elegendő élelmiszer az üzletekben.

Ugyan az antibakteriális kézfertőtlenítő valóban hiánycikk, ám az alapvető élelmiszerekből a kereskedők folyamatosan újratöltik a polcokat. Ezt személyes tapasztalatai alapján is meg tudja erősíteni - hangsúlyozta.

A főtitkár elismerte, hogy a vásárlói rohamok kiszámíthatatlansága és a határzárak nyomán a szállítási fennakadások okoznak átmeneti logisztikai problémákat, ám ezeket belátható időn belül kiküszöbölik a kereskedők.

A húsáruk árának emelkedésével kapcsolatban azt mondta, hogy a sertéshús a sertéspestis következtében kiürült világpiac miatt már hosszabb ideje megdrágult, ám a csirkemellfilé az egyik piacon valóban őrült drágának tűnik.

"A megkezdődött vizsgálat feladata annak kiderítése, hogy az ár valóban tisztességtelen-e. Mert ha az érintett kereskedő maga is drágán kapja a terméket, akkor kénytelen drágábban is eladni" - tette hozzá a főtitkár.

Forrás: origo.hu

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.