Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Június 25. 07:33, kedd | Belföld

Kigyulladt egy sportközpont Budapesten, egy gyerek meghalt

Kigyulladt egy sportközpont Budapesten, egy gyerek meghalt

Kigyulladt egy faház egy XII. kerületi sportközpont tetején a Csörsz utcában. A közelben lévő két ember közül az egyik még időben elhagyta a helyszínt, míg társát a tűzoltók mentették ki – írja a Katasztrófavédelem oldala. Egy gy

A tűzoltók eloltották a tüzet, egy embert pedig kimenekítettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt közölte: 18 óra 32 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett.

A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését azonnal megkezdték a mentőszolgálat munkatársai. A gyerek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen - írta a rendőrség.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: a XII. kerületi Csörsz utcában egy sportlétesítmény tetején kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház. Egy gyereknek sikerült kimenekülnie, egyet pedig a tűzoltók hoztak ki, majd átadtak a mentőknek.

A MOM Sportcsarnok üzemeltetője, a Hegyvidék Sportcsarnok Kft. vezetése közleményt adott ki a tűzesetről, amiben egy használaton kívüli faházban egy 8 éves kislány meghalt. A közleményt teljes egészében közöljük:

"Hétfőn, a késő délutáni órákban a Gesztenyéskertben levő játszótérről két gyerek bemászott a Csörsz utcai MOM Sportcsarnok elzárt területére, ahonnan az épület tetején levő zárt tárolóhoz jutottak.

Ezután tisztázatlan körülmények között tűz keletkezett, amelynek következtében egy gyermek tragikus módon életét vesztette. A MOM Sport vezetése mindenben együttműködik a BRFK nyomozóival annak érdekében, hogy kiderüljön mi okozhatta a szörnyű tragédiát, amit a tűz észlelését követően azonnal a helyszínre érkező tűzoltók és mentők sem tudtak sajnos megakadályozni.

A haláleset miatt mély megrendülésünket és együttérzésünket fejezzük ki."

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: