Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 24. 15:40, péntek | Helyi
Forrás: infoRábaköz

Kigyulladt és kiégett a győri egyetemistákat szállító busz

Kigyulladt és kiégett a győri egyetemistákat szállító busz

Bulizós hétvégének indult, de szerencsétlenség történt. A 82-es főutat teljes szélességben lezárták.

Balatonalmádiba készült a győri Széchenyi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának diákcsoportja hétvégi táborba. Ma délután indultak Győrből busszal. A cseszneki szerpentin után Gézaháza mellett a sofőr és az utasok arra lettek figyelmesek, hogy sűrű füst dől a motortérből. A busz vezető azonnal megállt, és mindenkit leszállított a járműről. Szerencsére...

A buszon rábaközi, csornai és kapuvári hallgatók is utaztak, tőlük származik az információ.

- Mikor megállt a busz, már dőlt a füst az utastérbe.- mesélték. Mindenki kapott valamilyen csomag után, amit elért, de a sűrű füstben már nem nagyon láttunk, csak köhögtünk. A csomagtérből próbáltuk kiszedni a csomagokat, de már nem sikerült. Mindenki le tudott szállni a buszról, igyekeztünk minél távolabb kerülni a füstöt okádó járműtől. Egyszer csak lángok csaptak ki a busz egyik oldalán, majd a másikon. Óriási durranással felrobbantak a kerekek, aztán az utautéri lángoktól kirobbantak az ablakok is. Szinte percek alatt égett ki a busz. Ami a buszban vagy lent a csomagtartóban maradt, az teljesen kiégett. Elégtek ruhák, takarók, táskák, hátizsákok. Az égő buszt a kiérkező tűzoltók oltották el.- hangzott a beszámoló.

A diákok az elszenesedett maradványokból próbálták megkeresni, megtalálni értékeiket, de nem nagy sikerrel. Az anyagi kár jelentős, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

A 82-es főutat teljes szélességben lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense