Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 06. 16:30, szerda | Helyi

Kihirdették a II. Győr-belvárosi Tablóverseny nyertesét

Kihirdették a II. Győr-belvárosi Tablóverseny nyertesét

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium 12/A osztálya nyerte meg a II. Győr-belvárosi Tablóversenyt.

A versenybe benevezők tablóira május 23-ig lehetett szavazatot leadni, az alapítvány közösségi oldalán, egy-egy lájk jellel. A nyertesek Kazinczy utcában kihelyezett tablójára közel ezer szavazat bizonyult a legtöbbnek.

24 osztály nevezett be a tablóversenybe, amely egyre inkább a Győr belvárosi vásárlói élményszerzés egyik tavaszi színfoltjává válik. A belvárosban sétálók felfedezik a tablókat, nem csak az ismerősökét, a rokonokét, hanem a többieket is. Megállnak, szemlélődnek, megosztják észrevételeiket társaságukkal és akár betérnek az üzletbe és vásárlóvá is válnak. Kezükben ma már ott van a telefonjuk és élményeik hatására szavaznak is kedvenc tablójukra.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a tavalyi kezdeményezés után idén második alkalommal szervezte meg a Győr-belvárosi Tablóversenyt. A tapasztalatok alapján már most elmondható, hogy évről-évre nagyobb érdeklődésnek örvend és mozgalomnak számít ez a lehetőség a végzős diákok körében.

A belváros boltjainak látogatottsági felmérése alapján a több, mint 20 üzlet kirakatát 24 500 megtekintés jellemezte a verseny időszaka alatt. A közösségi oldalon pedig több, mint 100 ezer személyhez jutott el az esemény híre. Az alapítvány ezzel az akcióval is bizonyította, hogy jótékony hatással van Győr belvárosára minden attrakció, esemény, amellyel népszerűbbé válik a városnak ez a gyöngyszeme. Az alapítványtag kereskedők a városi önkormányzattal együttműködve hozzájárulnak a város központjának élőbbé tételéhez. Ezt megerősítette a díjátadáson részt vevő Rózsavölgyi László a város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke is.

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium 12/A osztályának mind a 35 tagja, a Pannon Takarék Bank jelentős támogatásából és a Belga Étterem és Söröző hozzájárulásából adódóan egy kellemes vacsorát költhet el, még ünnepélyesebbé téve a ballagás, az elválás napjaiból egyet.

Forrás: Bevásárló Utcák Alapítvány

Képek: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.