Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Május 12. 07:29, szerda | Belföld
Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció

Kihirdették a Mosolygóvíz rajzpályázat nyerteseit

Kihirdették a Mosolygóvíz rajzpályázat nyerteseit

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával általános iskolások között hirdették meg a Mosolygóvíz rajzpályázatot. A gyerekek tetszőleges technikával készíthették el

„A szervezők eltalálták a célt: felhívták a gyermekek figyelmét a tiszta víz jelentőségére. Roppant fontos ez, hiszen ha már fiatal korban megtanulják az emberek, hogy becsülni kell a természeti kincseket, akkor felnőttként is eszerint fognak élni. Pontosan tudjuk, hogy a gyerekeket érdekli a környezetvédelem, és fogékonyak minden olyan információra, aminek hatására egészség- és környezettudatos felnőtt válik belőlük" - hangsúlyozza Kóthay László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vízügyi szakállamtitkára. 

A Mosolygóvíz Program alapítója, Kornis Anita elkötelezetten hirdeti a tiszta víz fontosságát, pozitív  élettani hatásait. Éppen azért hívta létre a programot és a Mosolygóvíz pályázatot, hogy a gyerekekben is minél fiatalabb korban tudatosodjon ennek jelentősége.  

„Azért is fontos elérni az általános iskolás korosztályt, mert a gyerekek tanítják a szülőket, és még ha a felnőttek tudják is, hogy valamely rossz szokásukon változtatni kellene, saját maguk miatt nehezen teszik meg. Ám a gyerekek miatt, vagy az ő hatásukra már sokkal könnyebben változtatnak a negatív szokásokon. Értem ezalatt, hogy sok családban szinte nem is ismerik a tiszta ivóvizet, cukros italokkal rontják az egészségüket. Pedig a tiszta, szűrt csapvíz igenis értékes és egészséges. Nagyon boldog vagyok, hogy a gyerekek jól megértették a feladatot, és remekül ábrázolták: mit jelent számukra a tiszta, vagyis a mosolygó víz. A pályázatot értékelő szakemberek azt mondták, hogy ha már 500 pályamunka érkezik, akkor az már igen sikeresnek mondható. Ehhez képest az 1243 rajz felülmúlta minden várakozásunkat" - mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz Program vezetője.  

Az alsó és felső tagozatos egyéni, valamint csoportos helyezettek értékes ajándékokat kaptak, a Laica vízszűrő kancsó forgalmazója, a Játéksziget, a Piatnik, Boook Kft. - Bereznay Tamás, E-Profit Kft., Esztergomi Aqua sziget, Praktiker, Challange Land kalandpálya, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium jóvoltából. Az abszolút győztes számára - a nyeremények mellett - talán az jelenti a legnagyobb dicsőséget, hogy rajzának egy motívuma a hamarosan forgalomba kerülő, a tiszta, szűrt víz tárolására alkalmas kulacsokról fog visszaköszönni. 

A győztesek névsora 

Alsó tagozatos kategória

  1. helyezett: Szabó Aranka, Kecskemét
  2. helyezett: Szilágyi Borbála, Hortobágy
  3. helyezett: Kiss Rabata Eszter Virág, Budapest
 

Felső tagozatos kategória

  1. helyezett: Póta Fruzsina, Tatabánya
  2. helyezett: Kati Renáta, Pécs
  3. helyezett: Bende Flóra, Sarkad felsős
 

A legjobb csapat: Gregorovics Lipót Alapiskola, Szlovákia 

Közönségdíjas: Ládonyi Laura (Szentes), Laki Ábel (Pilisborosjenő) 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.