Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Augusztus 26. 09:32, hétfő | Helyi
Forrás: infoGyőr

Kik azok az Oldalkocsis Betyárok?

Kik azok az Oldalkocsis Betyárok?

Szerkesztőségünk nem olyan rég indított egy Fesztivál Fotó versenyt, melyre nem sok idő után érkezett egy kép, melyen két betyár szerelésben lévő fiatalember szerepel, egy nemzetközi fesztiválon.

A képre hamar rengeteg szavazat érkezett, ezért kollégáink felfigyeltek a képre, és rögtön ki is derült mi az oka a hirtelen jött rengeteg szavazatnak. Kiderült a fiúk, a két barát, Arnold és Roland a Budapest - Bamako rallyra készülnek és a nyeremény is hozzájárulna az ottani költségvetésükhöz, így a szimpatizánsaik segítségét kérték a szavazatokkal.

És akkor, hogy kicsodák az Oldalkocsis Betyárok, a Facebook oldalukon szereplő leírást idézzük tőlük válasz gyanánt:

"A történet 2011 telén kezdődött amikor is két barát -Reiter Arnold és Takács Rolland- azon tanakodott, hogy miként jussanak el Oroszországba, ugyanis Rolland egy visszautasíthatatlan meghívást kapott Igor barátjától. Így rengeteg ötlet felmerült a közlekedési módok kiválasztása körül: "Menjünk ketten az SV-vel!; Rolli vegyél már motort magadnak!; Jó, akkor vegyünk egy Ladát, beszervezünk még 2-3 havert és levezessük a távot! Úgyis olyan olcsó arrafelé az üzemanyag!; Ki a halál akar repülővel menni!? Abban semmi kaland sincs!"

A nagy ötletelés közepette Arnold barátunknak sikeredett megfertőznie Rolland barátunkat a motorozás kultuszával, s kár tagadni, de Rolland barátunk szerelmes lett egy Pannonia TLF 5 oldalkocsis motorkerékpárba és valahol itt született meg az ötlet, hogy menjünk el Igorhoz egy oldalkocsis motorral. Jött a válasz: "Miért ne?" -Ezt a kérdést érdemes megjegyezni, mert történetünk során többször felbukkan!
Ám ez a szerelem, mint sok más, igen gyorsan véget ért, mivel hosszas tanakodás és információgyűjtés után, végül is a döntés egy oldalkocsis Jawa 350 638-as típusú szépség mellé pártolt. Így a káposzta is megmaradt (talán ezzel a géppel teljesíteni is tudjuk a távot) és a kecske is jóllakik(Rolland barátunk megkapta az oldalkocsis gépet). Nem is sejtettük, hogy ez a vásárlás milyen meghatározó lesz életünk hátralévő részében.
A vásárlás és a döntés olyan hirtelen történt, hogy szinte időnk sem volt felfogni a dolgokat, hogy igazán mibe is vágtuk a fejszénket. Legtöbben csak annyit mondtak, hogy "ti nem vagytok normálisak!" és természetesen a szülőket hatalmas sokként érte a tervünk.
Kétségek nélkül kijelenthetjük, hogy ez a több, mint két hét, több mint 6000 km és 6 országot érintő kaland felejthetetlen élményekkel gazdagított bennünket. A számtalan elismerés és gratuláció, a beszámolóink sikere az on-line motoros magazinokban arra sarkalt bennünket, hogy további kalandokba vágjunk!
"Nah de mivel lehetne űberelni az orosz túrát?"- merült fel a kérdés. A továbbiakban erre is visszatérünk.
Közeledett a 2012-es év vége és a motorozás és kalandozás hiánya újabb őrültségekbe zavart minket. Mivel régóta nem láttuk barátainkat és a megszokottól eltérően, nem volt közös tervünk az év utolsó napjának eltöltésével kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy meglepjük a barátainkat és mindenkit meglátogatunk a mi kis gépsárkányunkkal. Karácsony után, szilveszter előtt járt az idő, így felmerült bennünk, hogy "miért ne?! öltöznénk be Mikulás jelmezbe és tennénk meg a 200-300 km-es karikánkat. Felemelő érzés volt látni, hogy mennyi ember arcára csaltunk mosolyt és, hogy mennyire örültek nekünk az emberek és nem csak a barátaink.(köszönjük a rengeteg dudálást, villogást, integetést és a kísérleteket arra, hogy mozgás közben lefényképezzenek minket :D) Természetesen a Mikulás nem jár üres kézzel a mi esetünkben sem! A pozitív visszajelzések rengeteg ötletet keltettek bennünk a Mikulásos motorozással kapcsolatban, mint például Mikulás motoros túra és különböző jótékonysági rendezvények, ahol motoros Mikulások osztják szét az ajándékokat, adományokat! Reméljük egy napon ezek a tervek is megvalósításra kerülnek.
Nah, de térjünk vissza a Mikulás túrát megelőző tervezési időszakra. A Tomorrowland fesztivál már régóta a napirendünkön szerepel így a fesztiválon való részvételt tűztük ki következő túránk céljának, így 2013 nyarán nekivágunk egy nagyjából két hetes és 5000km-es európai túrának, 12 ország érintésével.
Az útvonal tervezgetése közben éreztük, hogy ez a túra nem tudja felülmúlni az orosz túránkat és folyamatosan azon gondolkodtunk, hogy mit tudnánk még kitalálni...egyszer csak felvillant egy beszámoló a TV-ben a Dakar rally-ról.
Viszont mindenki tudja, hogy ez profi csapatok számára kerül megszervezésre, így elég gyorsan a Budapest-Bamako Rally honlapján kötöttünk ki, ahol megtaláltuk a számunkra tökéletes kategóriát. "SPIRIT"
Ebben a kategóriában 20 "versenyző" indulhat a nevezési díj megfizetése nélkül. Feltétel, hogy minél különlegesebb járművel induljon a nevező és minél őrültebb legyen.
Itt volt az a pont, ahol ki kellett találnunk, hogy hogyan lehetünk még annál is őrültebbek, hogy egy '85-ös oldalkocsis motorral nekivágunk a Budapest-Bamako Rally 9000km-es távjának. Mi más juthatott volna az eszünkbe: Teljesítsük a távot betyár ruhában! "Miért ne?"
ÍGY LETTÜNK MI AZ OLDALKOCSIS BETYÁROK!
Néhány e-mail váltás után már el is fogadták a nevezésünket, kifizetésre került az adminisztrációs és a Spirit kaukció és még mielőtt felfogtuk volna, hogy mire vállalkoztunk, már véglegessé is vált a nevezésünk a 2014-es Budapest- Bamako Rallyra.

Itt tartunk most! izgalommal várjuk az előttünk álló kalandokat és azon dolgozunk, hogy a túráink anyagi háttereit előteremtsük!
Célunk az, hogy minél több emberhez eljusson a hírünk, hogy mosolyt csaljunk az emberek arcára és, hogy a motoros társadalmat gazdagítsuk túráink során szerzett tapasztalatainkkal!
Ahhoz, hogy ezt mind megtegyük, szükségünk van támogatókra bármilyen formában!
Ezért mindenkit arra szeretnék kérni, hogy legalább egy 'Like'-kal vagy megosztással járuljon hozzá, hogy minél több emberhez eljusson a hírünk és ez segítsen minket abban, hogy megtaláljuk szponzorainkat!

Köszönettel:
OLDALKOCSIS BETYÁROK!"

Aki kíváncsi a fiúk többi fotójára, annak érdemes követni a két egyetemista Facebookos oldalát, ahol részletes képes beszámolókat találnak a srácok már megtett két nagy túrájáról. A két elszánt fiatalember támogatókat keres, bármilyen formában szívesen vesznek cégek részéről támogatást, melyért cserébe természetesen a motoron lévő felületeken matricák és logók kirakását kínálják cserébe. Azon cégek, vállakozások számára akik fantáziát látnak a két fiatalember támogatásában, a sales@infovaros.hu email címen tudunk bővebb információkkal szolgálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.