Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Február 02. 14:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Kikapcsolási moratóriumot vezetett be az EON

Kikapcsolási moratóriumot vezetett be az EON

A rendkívüli hideg miatt szerdától az E.ON is ideiglenes kikapcsolási moratóriumot léptetett életbe, és átütemezi a hosszabb üzemszünettel járó hálózati karbantartási munkákat.

A társaság ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a villany- és gázszolgáltatásra egyaránt érvényes moratórium a leginkább érintett, szociálisan rászoruló fogyasztókra vonatkozik. Az EON 2,5 millió ügyfélnek nyújt villamosenergia-, 600 ezernek gázszolgáltatást. Közülük a gazdasági válság hatására egyre többen kerülnek átmeneti vagy tartós pénzügyi gondba és sokuknak van számlatartozása. Az elmúlt években nőtt a lejárt tartozások összege, a fogyasztók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak a társaságnak.

Az elmúlt években nőtt a lejárt tartozások összege, a fogyasztók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak a társaságnak. A kintlévőség 2010-hez képest tavaly év végére átlagosan 18 százalékkal nőtt, az emelkedés a lakosság körében elérte a 21 százalékot.

A vállalat közölte, a teljes szolgáltatási területén 2010-ben 55 ezer, 2011-ben 45 ezer fogyasztónál kapcsolták ki a szolgáltatást nem fizetés miatt. A tartozás rendezése után tavaly 26 ezer ügyfélnél indították újra a szolgáltatást.

Az E.ON közleményében rámutatott, hogy a társaság felkészült a rendkívül hideg időjárásra, és ilyen körülmények között is biztosítja az energiaellátást.

Azt írták: az E.ON Földgáz Storage kereskedelmi tárolóiban jelenleg 1,538 milliárd köbméternyi földgáz van. Az elmúlt napokban napi 15-20 millió köbméter "kitárolására" volt szükség, de a kereskedők igényeinek megfelelőn a szerződésben lekötött maximum napi 39 millió köbmétert is biztosítani tudja a vállalat.

Címkék: E.ON

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

2024. Május 13. 08:15, hétfő | Helyi

Kreditekkel az egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont.