Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 24. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Kikaptunk a franciáktól, oda az elődöntő

Kikaptunk a franciáktól, oda az elődöntő

A magyar női kézilabda-válogatott 29–26-ra kikapott a franciáktól a Dániában zajló világkupa A-csoportjának záró fordulójában, ezzel pedig eldőlt, hogy nem jut be az elődöntőbe. A franciák végig uralták a mérkőzést, a mieink erej

A magyar válogatott egy sok hibával tarkított meccsen nyert Németország ellen a nyitó körben, majd négygólos vereséget szenvedett a házigazda Dániától a folytatásban, a záró fordulóban pedig a szintén kétpontos Franciaország várt a Mátéfi-csapatra. A mieinknek csak a győzelem jelentett volna elődöntőbe jutást, ugyanis a franciáknak jobb volt a gólkülönbségük.

A vb-ezüstérmes, olimpiai ötödik helyezett franciákkal legutóbb a tavalyi világkupán találkozott a magyar válogatott, és Bulath Anita (6 gól), valamint Zácsik Szandra (5) vezérletével 24–16-ra nyert.

Az előző napon bokasérülést szenvedett Görbicz Anita végül vállalni tudta a játékot. Kimaradt helyzetekkel indult a mérkőzés, de a franciák szereztek vezetést, és 4–0-ra el is húztak, pedig a kapuban kezdő Herr Orsolya több ziccert is megfogott. Ezután a Szucsánszki Zitát váltó Görbicz lőtte az első gólunkat, de többször is rosszul próbáltuk megjátszani a beállóst, így pedig gyors francia lerohanásokkal ötre is nőtt a különbség.

Mátéfi Eszter időkérése után rendezni tudtuk a sorokat,és Bulath Anita valamint Szucsánszki átlövésgóljaival felzárkóztunk, de a szünetre így is a franciák mehettek kétgólos előnnyel (14–12).

A második félidőt Pálinger Katalin kezdte a kapuban, de ma nem ment neki annyira a védés, mint a korábbi meccseken, így később visszajött Herr. A franciák megnyitották a védőfalukat, és ennek köszönhetően hét találattal is elhúztak (22–15), így Mátéfinak megint hamar időt kellett kérnie.

Ezután megint sikerült feljebb zárkóznunk: Herr heteseket is hárított, elől pedig Görbicz és Bulath továbbra is eredményes tudott lenni. Ám miután feljöttünk mínusz háromra a hajrára, a franciák emberhátrányban is több gólt tudtak szerezni, amivel el is döntötték a mérkőzést. 29–26-os sikerükkel ellenfelünk lépett tovább az elődöntőbe, a magyar válogatott pedig befejezte szereplését a tornán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g