Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2010. Január 13. 13:50, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Vagy redőny az erkélyen, vagy fűtés a szobában - e között kell választania több mint száz nagyatádi lakónak. A gázszolgáltató ugyanis felszólította őket, hogy szereljék le erkélyeikről a redőnyöket, mert azok visszafogják a konvekt

Egy nagyatádi lakó szerint elég hézagos a redőny ahhoz, hogy jól szellőzzön. A redőny télen a széltől, nyáron a naptól védi a lakást.

„Leplombálták két éve."

Egy másik lakásban már korábban beváltotta fenyegetését a szolgáltató és kikapcsolta az erkélyes szobában a konvektort. A lakástulajdonos teljesen beépítette erkélyét, ami szerinte olyan jól szigetel, hogy nincs is szükség a fűtőtestre. Ennek ellenére most több mint száz másik nagyatádival együtt őt is figyelmeztették.

„Nem tudom, hogy Nagyatád mér ilyen bűnös város. Pécsen, Barcson, Igalba, sokfelé járok, mindenhol láttam és az ötletet én is onnét hoztam." - mondta Hortobágyi Ferenc.

A hat megyében szolgáltató E.ON szerint azért csak a nagyatádiakat figyelmeztették, mert onnan érkezett bejelentés.

„Egy lakossági bejelentés alapján indult a vizsgálat annak idején. És a hatósági vizsgálat - amiről beszéltünk - megállapította, hogy ezek az utólagos beszerelések nem felelnek meg a szabványnak, veszélyesek, ezért el kell őket távolítani" - mondta Varga Ivett, az E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt. sajtóreferense.

A szabályozás szerint mindegy mennyire hézagos az erkély korlátja, redőnyt nem szabad ráépíteni, ha gázkonvektorral fűtenek. A lakók április 20-ig kaptak haladékot arra, hogy leszereljék a redőnyeiket.

A lakók többsége már legalább tíz éve felszereltette a redőnyét, és azt mondják, hogy a gázszolgáltató figyelmeztetése ellenére sem fogják azokat idén tavasszal leszerelni.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 18. 10:01, csütörtök | Belföld

Budapesten fogtak el egy FBI által keresett férfit

Budapesten fogtak el egy 36 éves magyar-román kettős állampolgárságú férfit, akit azért keresett az FBI, mert a gyanú szerint 2007-ben társaival vírus befecskendezésével zsarolt egy párt az Egyesült Államokban

2022. Augusztus 18. 08:03, csütörtök | Belföld

Elege lett és tört-zúzott, aztán magára hívta a rendőrséget

Őrizetbe vettek egy 45 éves lakiteleki férfit a tiszakécskei rendőrök, aki miután rombolt, értesítette a rendőrséget. A férfinek rongálásért, garázdaságért és zaklatásért is felelnie kell.

2022. Augusztus 18. 07:00, csütörtök | Belföld

A búza jelentős része étkezési minőségű Zalában

Zala megyében a közel 27 ezer hektáros termőterületen átlagosan 5,56 tonna kenyérgabona termett hektáronként az idén, a learatott búza 50 százaléka étkezési minőségű

2022. Augusztus 18. 05:00, csütörtök | Belföld

Halpusztulásra figyelmeztet a Velencei-tavon a MOHOSZ

A tartós meleg és a rendkívüli mértékű vízhiányos állapot hatására július utolsó hetétől egy jelenleg még mérsékelt volumenű, de elhúzódó jellegű, egyre inkább fajspecifikus halpusztulás alakult ki a Velencei-tavon