Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2010. Január 13. 13:50, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Vagy redőny az erkélyen, vagy fűtés a szobában - e között kell választania több mint száz nagyatádi lakónak. A gázszolgáltató ugyanis felszólította őket, hogy szereljék le erkélyeikről a redőnyöket, mert azok visszafogják a konvekt

Egy nagyatádi lakó szerint elég hézagos a redőny ahhoz, hogy jól szellőzzön. A redőny télen a széltől, nyáron a naptól védi a lakást.

„Leplombálták két éve."

Egy másik lakásban már korábban beváltotta fenyegetését a szolgáltató és kikapcsolta az erkélyes szobában a konvektort. A lakástulajdonos teljesen beépítette erkélyét, ami szerinte olyan jól szigetel, hogy nincs is szükség a fűtőtestre. Ennek ellenére most több mint száz másik nagyatádival együtt őt is figyelmeztették.

„Nem tudom, hogy Nagyatád mér ilyen bűnös város. Pécsen, Barcson, Igalba, sokfelé járok, mindenhol láttam és az ötletet én is onnét hoztam." - mondta Hortobágyi Ferenc.

A hat megyében szolgáltató E.ON szerint azért csak a nagyatádiakat figyelmeztették, mert onnan érkezett bejelentés.

„Egy lakossági bejelentés alapján indult a vizsgálat annak idején. És a hatósági vizsgálat - amiről beszéltünk - megállapította, hogy ezek az utólagos beszerelések nem felelnek meg a szabványnak, veszélyesek, ezért el kell őket távolítani" - mondta Varga Ivett, az E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt. sajtóreferense.

A szabályozás szerint mindegy mennyire hézagos az erkély korlátja, redőnyt nem szabad ráépíteni, ha gázkonvektorral fűtenek. A lakók április 20-ig kaptak haladékot arra, hogy leszereljék a redőnyeiket.

A lakók többsége már legalább tíz éve felszereltette a redőnyét, és azt mondják, hogy a gázszolgáltató figyelmeztetése ellenére sem fogják azokat idén tavasszal leszerelni.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 13:57, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: a digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

2023. Június 01. 13:55, csütörtök | Belföld

Nébih: a gyártó Sondey kukorica tallért hívott vissza

2023. Június 01. 13:51, csütörtök | Belföld

Elindult az élelmiszerek kötelező akciózása, árleszállítása

2023. Június 01. 07:42, csütörtök | Belföld

KIM: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkársága 13. alkalommal hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.