Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 13. 13:50, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Vagy redőny az erkélyen, vagy fűtés a szobában - e között kell választania több mint száz nagyatádi lakónak. A gázszolgáltató ugyanis felszólította őket, hogy szereljék le erkélyeikről a redőnyöket, mert azok visszafogják a konvekt

Egy nagyatádi lakó szerint elég hézagos a redőny ahhoz, hogy jól szellőzzön. A redőny télen a széltől, nyáron a naptól védi a lakást.

„Leplombálták két éve."

Egy másik lakásban már korábban beváltotta fenyegetését a szolgáltató és kikapcsolta az erkélyes szobában a konvektort. A lakástulajdonos teljesen beépítette erkélyét, ami szerinte olyan jól szigetel, hogy nincs is szükség a fűtőtestre. Ennek ellenére most több mint száz másik nagyatádival együtt őt is figyelmeztették.

„Nem tudom, hogy Nagyatád mér ilyen bűnös város. Pécsen, Barcson, Igalba, sokfelé járok, mindenhol láttam és az ötletet én is onnét hoztam." - mondta Hortobágyi Ferenc.

A hat megyében szolgáltató E.ON szerint azért csak a nagyatádiakat figyelmeztették, mert onnan érkezett bejelentés.

„Egy lakossági bejelentés alapján indult a vizsgálat annak idején. És a hatósági vizsgálat - amiről beszéltünk - megállapította, hogy ezek az utólagos beszerelések nem felelnek meg a szabványnak, veszélyesek, ezért el kell őket távolítani" - mondta Varga Ivett, az E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt. sajtóreferense.

A szabályozás szerint mindegy mennyire hézagos az erkély korlátja, redőnyt nem szabad ráépíteni, ha gázkonvektorral fűtenek. A lakók április 20-ig kaptak haladékot arra, hogy leszereljék a redőnyeiket.

A lakók többsége már legalább tíz éve felszereltette a redőnyét, és azt mondják, hogy a gázszolgáltató figyelmeztetése ellenére sem fogják azokat idén tavasszal leszerelni.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.