Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2010. Január 13. 13:50, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Kikötik a fűtést annál, akinek redőnye van

Vagy redőny az erkélyen, vagy fűtés a szobában - e között kell választania több mint száz nagyatádi lakónak. A gázszolgáltató ugyanis felszólította őket, hogy szereljék le erkélyeikről a redőnyöket, mert azok visszafogják a konvekt

Egy nagyatádi lakó szerint elég hézagos a redőny ahhoz, hogy jól szellőzzön. A redőny télen a széltől, nyáron a naptól védi a lakást.

„Leplombálták két éve."

Egy másik lakásban már korábban beváltotta fenyegetését a szolgáltató és kikapcsolta az erkélyes szobában a konvektort. A lakástulajdonos teljesen beépítette erkélyét, ami szerinte olyan jól szigetel, hogy nincs is szükség a fűtőtestre. Ennek ellenére most több mint száz másik nagyatádival együtt őt is figyelmeztették.

„Nem tudom, hogy Nagyatád mér ilyen bűnös város. Pécsen, Barcson, Igalba, sokfelé járok, mindenhol láttam és az ötletet én is onnét hoztam." - mondta Hortobágyi Ferenc.

A hat megyében szolgáltató E.ON szerint azért csak a nagyatádiakat figyelmeztették, mert onnan érkezett bejelentés.

„Egy lakossági bejelentés alapján indult a vizsgálat annak idején. És a hatósági vizsgálat - amiről beszéltünk - megállapította, hogy ezek az utólagos beszerelések nem felelnek meg a szabványnak, veszélyesek, ezért el kell őket távolítani" - mondta Varga Ivett, az E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt. sajtóreferense.

A szabályozás szerint mindegy mennyire hézagos az erkély korlátja, redőnyt nem szabad ráépíteni, ha gázkonvektorral fűtenek. A lakók április 20-ig kaptak haladékot arra, hogy leszereljék a redőnyeiket.

A lakók többsége már legalább tíz éve felszereltette a redőnyét, és azt mondják, hogy a gázszolgáltató figyelmeztetése ellenére sem fogják azokat idén tavasszal leszerelni.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.