Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 24. 07:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kikötik a vizet és a gázt, végrehajtók visznek autót, házat Tápszentmiklóson

Kikötik a vizet és a gázt, végrehajtók visznek autót, házat Tápszentmiklóson

Válságcsoportot alakított a Győr melletti Tápszentmiklós képviselő-testülete, mert a faluban az elmúlt egy évtizedben összesen nem volt annyi szociális segélyért és átmen

A község polgármestere szerint egyre több családhoz érkeznek már végrehajtók, sokan attól is félnek, hogy rövidesen elveszíthetik az otthonukat.

"Közel százezer forint, amit most hirtelen, még a decemberi hónapra be kellene fizetni!" - mondja a tápszentmiklósi családfő. Mészáros Istvánnak október óta nincs állása, volt munkáltatója pedig még mindig tartozik neki kéthavi fizetésével. Hiába próbál, nem tud elhelyezkedni, a befizetetlen csekkek miatt pedig több felszólítást is kapott. A háromtagú tápszentmiklósi családot most az édesanya tartja el, aki a napokban kapott állást Győrben.

Mészáros István, Tápszentmiklós:

"Hála Istennek sikerült elhelyezkednie! Amit én kapok, 51.60 forintot, meg a hivatalból, amit kaptam, abból elvettünk 25 ezret csak a bérletre neki, hogy be tudjon járni dolgozni. Nekem meg tartoznak 231 ezerrel még, meg az utolsó havi bérletpénzemmel is. Ha ezt megkaptam volna, nem lett volna szükségünk segélyre."

István fia speciális iskolába járt, de amióta a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási támogatását elvette a szocialista kormány, ő sem tud elhelyezkedni.

Ifj. Mészáros István, Tápszentmiklós:

"Legjobban a hajléktalanságtól félek. n már a sokat sírtam a szobámban is. n félek ettől a végrehajtástól, hogy az utcára kerülünk, és egyszerűen nem lesz semmink se."

"Arról is tudok nem egy helyen, hogy vizet és a gázt kikötötték, autókat visznek el a településről, amiknek nem tudják fizetni a hitelét, és egy-két olyan esetről is tudok, ahol rövidesen végrehajtásra fog kerülni az ingatlan" - így Kovács József. A tápszentmiklósi polgármester azt mondja, az elmúlt 10 évben nem volt annyi rászoruló a faluban, mint amennyi tavaly óta. Sok a munkanélküli, mégis csak a legrászorultabbak jönnek kérni, ahogy Kovács József fogalmaz, végső elkeseredésükben.

Kovács József polgármester, Tápszentmiklós:

"Csak akkor jönnek, amikor az életkörülményeik olyanokká válnak, hogy kénytelenek jönni bármilyen nehéz is, amikor esetleg a gyermekeik és a saját családjuk napi életszükségleteit nem tudják már biztosítani. Ezeket mi természetesen méltányoljuk."

A település képviselői egymillió forintos válságkeretet hoztak létre, ebből egy család évente két alkalommal legfeljebb 30, igen indokolt esetben 50 ezer forintos támogatáshoz juthat. A rászorultak esetében a kríziscsoport eltekint a rendeletben előírt 30 napos hivatali elbírálási határidőtől, s 48 órán belül átutalja a szükséges támogatást.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.