Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. December 17. 09:22, kedd | Bulvár

Kirabolták Tasnádi István írót, az összes munkája elveszhet

Kirabolták Tasnádi István írót, az összes munkája elveszhet

A dráma- és forgatókönyvírónak a laptopját és a külső adathordozóját lopták el, mialatt ő egy céges karácsonyi rendezvényen volt.

Facebookon írta meg Tasnádi István, hogy szombat este betörtek hozzájuk, és a laptopját, valamint a külső adathordozóját is elvitték. Tasnádi ezeken tárolta a munkáit, jelenlegi szövegei és archivált anyagok is a betörő(k) kezére kerültek. Posztjában azt írta, hogy 100 ezer forintért visszavárásolná a gépét, mert darabtervei másnak nem sokat érnek, neki viszont igen.

Telefonon a hvg.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy az eltűnt eszközökön három olyan munkája is volt – két színházi darab és egy filmes forgatókönyv –, amelyek csak darabjaiban vannak meg máshol (mondjuk, elküldött e-mailekben), így ha a gépe nem kerül elő, akkor ezek a szövegek gyakorlatilag elvesztek.

Mint fogalmazott lapnak: feleségével éppen a Pagony kiadó karácsonyi buliján voltak szombaton, amikor az illetéktelen személyek bejutottak a házukba. A rendőrség azt mondta az írónak, hogy a karácsony előtti időszak a főszezonja a betöréseknek, mert ilyenkor hamar sötétedik, az emberek pedig nincsenek otthon, mert vagy ajándékokat vásárolnak vagy céges karácsonyi rendezvényeken vannak.

A rendőrök, Tasnádi szerint, előbb arra gyanakodtak, hogy valaki kifejezetten az író alkotásaihoz akart hozzájutni, az író feleségének és lányának a laptopját ugyanis érintetlenül hagyták. Később azonban kiderült, hogy más értékeket is elvittek a házból, így nem valószínű, hogy a szellemi termékekre utaztak volna a bűnözők.

Forrás: hvg.hu

Kép: cultura.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.