Hírek
2013. Május 09. 09:49, csütörtök |
Helyi
Forrás: infoGyőr
Királynői borvacsora a Golden Ball Étteremben
Milyen a tökéletes tavaszi este? Egy pohár kiváló bor, ínycsiklandó vacsora, langymeleg, virágillat, hangulatos környezet.
Álom lenne csupán luxuskivitelben? Akár valóság is, ha Győregyik legkeresettebb vendéglátó és szabadidőközpontját, a Golden Ball Clubot választja, ahol agasztronómia élményt nyújtó Spárga vacsora mellé, a Nyakas Pince esszenciáit fogyaszthatja.
Mindenki szeret jókat enni és inni. A Golden Ball Clubban most minden adott, igazi kulinárisélményben lehet része azoknak, akik kipróbálják az étterem spárgavacsoráját, a Nyakas pinceboraival leöblítve.
Miért pont a spárga? Először is, mert szezonja van, s a tavasz királynőjeként is szokták emlegetni.Sokféleképpen lehet felhasználni, egyedi íze miatt számtalan variációban fogyasztható. A vacsoramenüsora gyakorlatilag egyfajta gasztroutazás a spárga körül, ahol a hideg és meleg fogásokkülönböző felhasználását és oldalát mutatják be a növénynek: hol a főszerepben, hol kísérőkénttányérunkon.
Az ilyen fogásokhoz a fehérborok passzolnak igazán, amelyeknek idehaza a Nyakas Pince az egyiklegismertebb mestere. Boraik a nemzetközi porondon is minden évben nagy elismeréseket gyűjtenekbe. Üde, friss italok a Nyakas-borok, nagyon gyümölcsös illatokkal és ízekkel, egy tavaszi estetökéletes kellékei.
A vacsorán a Pincészet két borásza mutatja be a különböző tételeket, amelyekhez Suga Péter Chefálmodta meg a menüsort. Az év nemzetközi érmes borai mellett, utolsóként a pince „büszkeségét” ismegízlelhetik az érdeklődők.
A menü ára, amely tartalmazza a borok kóstolási mennyiségét is: 7.900,- Ft/fő
AKCIÓ: május 14-ig történő jelentkezés esetén a fenti ár helyett kedvezményesen, 6.750 Ft-értfoglalhatják le helyeiket a vendégek!
A menü és a borsor:
Welcome ital és falat
Irsai Olivér 2012
Házilag füstölt sügérfilé korianderes spárgasalátával
Aligvárom 2012
Spárgakrémleves bodzavirággal és citrusolajjal
Sauvignon Blanc 2011
Zöldspárgás csirkemell vajas tőkegombával és parmezános fettuccine-vel
Pinot Gris 2011
Bőrén sült fogasfilé és tőkehalmáj marokkói citrommal, spárgarizottóval
Riesling 2011
Válogatott sajtok és helyben sütött pékáru
Menádok Chardonnay 2011
Időpont: 2013. május 17., péntek, 19:00 óra
Helyszín: Golden Ball Club Étterem
Jelentkezni a 96 / 618-105-ös telefonszámon, vagy e-mailben a goldenball@t-online.hu címen lehet.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 21. 09:16, csütörtök | Helyi
Használt tűzoltóautóra gyűjtenek a rajkai tűzoltók
Még augusztusban keresték meg a rajkai tűzoltókat az ausztriai Breitenau községből, hogy eladnák az ottani lánglovagok a tulajdonukban lévő Mercedes-Benz Sprinter gépjárművüket.
2024. November 21. 08:08, csütörtök | Helyi
Több autónyi plüss vigasz érkezett a kórházba
Nem először szervezett plüssmackó gyűjtést a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség a kórház részére. Az ajándéknak mindig örülnek a gyerekek, ezeket haza is vihetik magukkal a kórházi kezelés után.
2024. November 21. 07:50, csütörtök | Helyi
Dömötör Csaba: Várhelyi Olivér megkapta az EP-szakbizottsági jóváhagyását az uniós biztosi megbízatásához
Várhelyi Olivér magyar uniós biztosjelölt megkapta az Európai Parlament szakbizottsági jóváhagyását arra, hogy a következő Európai Bizottság tagja lehessen
2024. November 21. 07:10, csütörtök | Helyi
Nem az engedély feltételei alapján üzemeltették az égetőt
Közérdekű bejelentés után vizsgálódott a kormányhivatal a győri hulladékégető működésével kapcsolatban.