Városlista
2025. március 25, kedd - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2013. Május 09. 09:49, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

Királynői borvacsora a Golden Ball Étteremben

Milyen a tökéletes tavaszi este? Egy pohár kiváló bor, ínycsiklandó vacsora, langymeleg, virágillat, hangulatos környezet.

Álom lenne csupán luxuskivitelben? Akár valóság is, ha Győregyik legkeresettebb vendéglátó és szabadidőközpontját, a Golden Ball Clubot választja, ahol agasztronómia élményt nyújtó Spárga vacsora mellé, a Nyakas Pince esszenciáit fogyaszthatja.

Mindenki szeret jókat enni és inni. A Golden Ball Clubban most minden adott, igazi kulinárisélményben lehet része azoknak, akik kipróbálják az étterem spárgavacsoráját, a Nyakas pinceboraival leöblítve.

Miért pont a spárga? Először is, mert szezonja van, s a tavasz királynőjeként is szokták emlegetni.Sokféleképpen lehet felhasználni, egyedi íze miatt számtalan variációban fogyasztható. A vacsoramenüsora gyakorlatilag egyfajta gasztroutazás a spárga körül, ahol a hideg és meleg fogásokkülönböző felhasználását és oldalát mutatják be a növénynek: hol a főszerepben, hol kísérőkénttányérunkon.

Az ilyen fogásokhoz a fehérborok passzolnak igazán, amelyeknek idehaza a Nyakas Pince az egyiklegismertebb mestere. Boraik a nemzetközi porondon is minden évben nagy elismeréseket gyűjtenekbe. Üde, friss italok a Nyakas-borok, nagyon gyümölcsös illatokkal és ízekkel, egy tavaszi estetökéletes kellékei.

A vacsorán a Pincészet két borásza mutatja be a különböző tételeket, amelyekhez Suga Péter Chefálmodta meg a menüsort. Az év nemzetközi érmes borai mellett, utolsóként a pince „büszkeségét” ismegízlelhetik az érdeklődők.

A menü ára, amely tartalmazza a borok kóstolási mennyiségét is: 7.900,- Ft/fő

AKCIÓ: május 14-ig történő jelentkezés esetén a fenti ár helyett kedvezményesen, 6.750 Ft-értfoglalhatják le helyeiket a vendégek!

A menü és a borsor:

Welcome ital és falat

Irsai Olivér 2012

Házilag füstölt sügérfilé korianderes spárgasalátával

Aligvárom 2012

Spárgakrémleves bodzavirággal és citrusolajjal

Sauvignon Blanc 2011

Zöldspárgás csirkemell vajas tőkegombával és parmezános fettuccine-vel

Pinot Gris 2011

Bőrén sült fogasfilé és tőkehalmáj marokkói citrommal, spárgarizottóval

Riesling 2011

Válogatott sajtok és helyben sütött pékáru

Menádok Chardonnay 2011

Időpont: 2013. május 17., péntek, 19:00 óra

Helyszín: Golden Ball Club Étterem

Jelentkezni a 96 / 618-105-ös telefonszámon, vagy e-mailben a goldenball@t-online.hu címen lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2025. Március 25. 09:08, kedd | Helyi

Idén is a 200 méter egyesre helyezi a hangsúlyt a kenus Takács Kincső

Idén is a 200 méter egyesre helyezi a hangsúlyt a kenus Takács Kincső, aki tavaly nyolcadik lett ebben a számban a párizsi olimpián.

2025. Március 25. 08:13, kedd | Helyi

Olvasmányélmények a falakon

Ex Libris címmel nyílt meg Horváth Ákos grafikusművész kiállítása a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

2025. Március 25. 07:11, kedd | Helyi

Változások a vasúti menetrendben: figyeljünk a vonataink indulását

Ne megszokásból utazzunk Budapest felé- kéri a MÁV. Március 24-től május 9-ig ugyanis módosul egyes S10-es, G10-es, S12-es személyvonatok és a soproni, szombathelyi InterCityk menetrendje a győri fővonalon.

2025. Március 24. 09:07, hétfő | Helyi

Értékes vetélkedő az értékekről

Megtartották a Fedezd fel vármegyénk kincseit! – Hungarikumok és Megyerikumok című honismereti vetélkedő megyei döntőjét győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában.